Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

vrouw op hotelbed
Foto: Hollandse Hoogte
Helen's dagboek

Aflevering 20: 'Kamer 154, schat.
Ik zie je zo'

H

Helen is tekstschrijver, moeder van Max en Nina, en tien jaar getrouwd met tv-redacteur Paul. Alles in haar leven lijkt perfect, maar Helen is vreemdgegaan met Boris. Ze heeft deze week met hem afgesproken in een hotelletje aan de andere kant van het land.

Ik kan aan niets anders meer denken dan aan het 'dagje' hotel met Boris. We hebben al uren telefonisch gefantaseerd over wat er allemaal gaat gebeuren. Hij is extreem complimenteus, benoemt onomwonden wat hij mooi aan me vindt en wat hij morgen allemaal met mij gaat doen.

Duur lingeriesetje

Ik ben dat expliciete niet gewend en vind het geweldig. Zijn lofzang legt de lat hoog. Ik ben gisteren naar de kapper geweest, heb vandaag even een zonnebankje gedaan en een veel te duur lingeriesetje gekocht.

Het gaat mij niet gebeuren dat ik in zijn hoofd toch nét iets leuker ben geworden dan in het echt. Ik heb van tien tot vier uur de tijd: dan ben ik keurig om half zes bij de naschoolse opvang. Paul is pas om zeven uur thuis.

Schuldgevoel

Doemscenario’s druk ik uit mijn gedachten. De kans dat iemand erachter komt, is vrijwel nul. Vrijwel, ja. Als de kinderen slapen en Paul een rondje aan het joggen is, bel ik Bob. Ik moet het even delen. David keurt het af, ben ik bang. Eva zou het juist alleen maar geweldig vinden, maar die zit in New York. Bob stuitert van opwinding.

"Dit is het echte werk, meid! In een hotel!" Aan het einde van het gesprek drukt hij me op het hart voorzichtig te doen. "Lieverd, ik gun je al het spannends van de wereld, dat weet je. Maar als dit uitkomt, wordt het heel lelijk en dat heeft Paul niet verdiend." Die woorden blijven nagalmen. Voor het eerst neemt schuldgevoel het over van mijn opwinding.

Donderdag

Met het zweet in mijn handen rijd ik naar de andere kant van het land. Het ietwat onpersoonlijke hotel dat Boris heeft uitgezocht moest anoniem, ver weg en niet al te duur zijn. Beetje zonde om een vermogen stuk te slaan op een hotel met de meest waanzinnige faciliteiten, als het enige wat je nodig hebt een bed is...

Ik ben bang dat iedere medewerker weet wat wij hier komen doen en ik vraag me af hoe vaak ze dit aan de hand hebben. Heel vaak, als ik de statistieken over vreemdgaan moet geloven. Mijn zenuwen bereiken hun hoogtepunt als ik naast Boris voor de receptie sta.

"Waar is het toilet?" vraag ik nerveus aan de receptioniste. Ik moet weg bij die balie... Ze wijst de gang in. "Kamer 154, schat. Ik zie je zo" roept Boris mij nog na. En vijf minuten later vallen we in de hotelkamer op het bed. Alles loopt volgens planning. De komende uren wil ik alleen maar genieten.

Helen VROUW.nl

Vanaf nu vind je de populaire VROUW magazine-rubriek Helen’s dagboek vanaf de allereerste aflevering wekelijks terug op VROUW.nl. Ben je een fan van het eerste uur of heb je Helen's avonturen altijd al willen (terug)lezen? Dan kan dat vanaf nu elke vrijdagochtend op VROUW.nl!

Van de partners van VROUW