Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Helen's dagboek

Aflevering 21: 'Het gaat me steeds beter af om te
liegen...'

H

Helen is, tekstschrijver, moeder van Max en Nina, en tien jaar getrouwd met tv-redacteur Paul. Alles in haar leven lijkt perfect, maar Helen is vreemdgegaan met Boris. Beetje bij beetje raakt ze verzeild in een dubbelleven…

Donderdag 

Alsof de duivel ermee speelt valt er een brief van het CJIB op de deurmat. Met trillende vingers maak ik ’m open. Het zal me toch niet gebeuren dat ik vorige week zo hard heb gereden naar het hotel waar ik met Boris had afgesproken, dat een bekeuring mij gaat verraden?

De kans is vrij klein; zo snel zijn ze echt niet met bekeuringen. Meteen betalen en weggooien, denk ik. Maar daar kom ik niet mee weg, want Paul controleert iedere betaling. Langsgaan in Leeuwarden en cash betalen? Heel gek zeker...

En dan zie ik de datum: drie weken terug. De bizarre hoogte ervan (167 euro...) hindert mijn opluchting niet. Een affaire hebben is keihard werken en altijd op scherp staan, weet ik nu ik er een paar maanden vol inzit.

Hoewel ik verschrikkelijk heb genoten van de uren die Boris en ik alleen maar in dat hotelbed met elkaar hebben doorgebracht, is het geen seconde uit mijn hoofd geweest dat er in theorie veel mis had kunnen gaan. Wat als school belt omdat een van de kinderen ziek is en ik aan Paul moet verkopen dat ik daar pas twee uur later kon zijn? Wat als een vage kennis voor zakelijke doeleinden in dit hotel rondloopt? Wat als Paul mij die ochtend in een vlaag van extreem wantrouwen gevolgd was en ineens op de deur van de hotelkamer had geklopt?

Ik heb de onrust daarover zeker de goede seks met Boris niet laten verpesten, maar er was absoluut geen sprake van 100% ontspannen genieten. Ik leid een dubbelleven. Spannend, maar ook vermoeiend. 

Vrijdag 

“Nog een week schat, dan zitten we op het San Marco met een wijntje in de zon.” Paul belt vanaf zijn werk om te zeggen dat het later wordt.

Venetië. Nee, dat was ik niet vergeten. Ik heb het hooguit wat weggedrukt. Ik heb er totaal geen zin in. En het is niet alleen de drie dagen samen met Paul die me niet trekken; ik kan me niet eens verheugen op die mooie stad.

Ik wil het gewoon niet! Ik wil niet weg bij Boris. Ik zoek naar woorden, maar kan ze niet vinden.
“Helen?”
“Ja, sorry. Lieverd, ik zie je vanavond wel verschijnen. Ik krijg hier nu net een mail binnen waar ik echt heel snel op moet antwoorden,” breek ik het gesprek af.
“Is goed! Ik heb hier ook nog het nodige te doen.”

Liegen; het lijkt me steeds makkelijker af te gaan. Ik was niet eens in de buurt van mijn computer…

Helen VROUW.nl

Vanaf nu vind je de populaire VROUW magazine-rubriek Helen’s dagboek vanaf de allereerste aflevering wekelijks terug op VROUW.nl. Ben je een fan van het eerste uur of heb je Helen's avonturen altijd al willen (terug)lezen? Dan kan dat vanaf nu elke vrijdagochtend op VROUW.nl!