Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte
Helen's dagboek

Aflevering 22: 'Ik kan beide mannen
niet gelukkig maken'

H

Helen is, tekstschrijver, moeder van Max en Nina, en tien jaar getrouwd met tv-redacteur Paul. Alles in haar leven lijkt perfect, maar Helen is vreemdgegaan met Boris. Paul weet van Helens twijfels en heeft, om hun huwelijk weer een impuls te geven, een weekendje Venetië geboekt. 

Woensdag

“Cancel die trip dan en kom bij mij wonen – voor altijd!” Boris’ ondoordachte reactie op mijn gemopper over het aanstaande weekendje Venetië met Paul irriteert me. “Ja, zo werkt dat inderdaad. Ik pak mijn spullen nu, kom bij jou wonen en dan zien Paul en ik later wel hoe we het met de kinderen oplossen. Of eh... kan ik die meteen meenemen? Ben je daar klaar voor?” Het komt er zo fel uit; ik schrik ervan.

 

Het is het idee dat hij over het bestaan van de kinderen heen lijkt te walsen, waardoor ik zo reageer. “Sorry, dat bedoel ik niet zo. Boris, je moet niet verder denken dan het hier en nu, alsjeblieft. Ik ben nog helemaal niet klaar voor dat soort uitspraken. Ik moet ook niet zo zeuren en Venetië een kans geven. Misschien wordt het wel heel gezellig.” Het blijft net iets te lang stil. “Ja, wie weet. Ik hoop het voor je, dat heb je verdiend.”

Als ik ophang besef ik dat het ook voor Boris een rotweekend moet worden. Het zal vast door zijn hoofd schieten dat Paul en ik daar misschien weer vol voor elkaar gaan. Seks hebben in de stad van de liefde. Ik kan beide mannen niet gelukkig maken. Niet nu in elk geval. En als ik er al één gelukkig ga maken, wordt dat het ongeluk van de ander. Gatver.

Donderdag

Morgenochtend vertrekken we. Ik heb de kinderen net naar mijn moeder gebracht en pak mijn koffer in. “Wat kijk je ernstig. Heb je er wel zin in?” Paul staat in de deuropening. “Ja, ik heb er zin in. Het was een hoop geregel vandaag en ik moet nu ook nog het nodige doen. Laat mij maar even mijn gang gaan.”

Vrijdag

Ik zit op het toilet in de hotelkamer te sms’en met Boris. We zijn net aangekomen en ik moet hem even laten weten dat ik hem nu al mis. Hoe puberaal. “Schiet eens op, joh! Ik wil de stad in!” Paul klopt ongeduldig op de deur. “Ja! Ik kom eraan. We hebben vakantie weet je nog? Rustig aan, even bijkomen en ontspannen.” “Ik weet het schat, maar ik wil gewoon geen seconde van onze kostbare tijd samen verspillen.”

Verbaasd kijk ik naar de dichte deur. Wat een overdreven romantiek voor Pauls doen! Tot later lief, ik moet nu echt gaan en ben even offline... X sms ik nog snel. En dan sta ik op. Klaar om mijn huwelijk te ‘redden’.

HELEN VROUW.NL

Vanaf nu vind je de populaire VROUW magazine-rubriek Helen’s dagboek vanaf de allereerste aflevering wekelijks terug op VROUW.nl. Ben je een fan van het eerste uur of heb je Helen's avonturen altijd al willen (terug)lezen? Dan kan dat vanaf nu elke vrijdagochtend op VROUW.nl!

Gerelateerde onderwerpen

Van de partners van VROUW