Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte
Helen's dagboek

Aflevering 24: 'Zijn vertrouwen
in mij is weg'

H

Helen is tekstschrijver, moeder van Max en Nina en tien jaar getrouwd met tv-redacteur Paul. Alles in haar leven lijkt perfect, maar Helen is vreemdgegaan met een gezamenlijke vriend, Boris. Na hun weekend Venetië is er eigenlijk weinig veranderd. Het wordt Paul ineens te veel. 

Maandag

“Weer een vastloper!” Ik vervloek mijn verder o zo geliefde telefoon. “Laat mij er anders zo eens naar kijken,” stelt Paul voor, “misschien is er iets met je instellingen.” Het idee alleen al. Mijn telefoon in zijn handen. Het elektronische document van mijn leven... Ik ben niet ver verwijderd van het definitief laten implanteren van mijn telefoon in mijn linkerhand; zo zit ik er ‘bovenop’. “Nee, er is niets met de instellingen, joh. Ik geef ’m wel een herstart,” praat ik hem snel van zijn plan af. En terwijl ik dat doe, loop ik naar de keuken om koffie te zetten.

Mijn gedachten worden bruut verstoord door Paul die ineens overduidelijk kwaad roept: “Nee, jij wil niet dat ik je telefoon vasthou – dát is het Helen. Jij leeft een leven naast het onze, ik ben niet gek! Je hebt alles hier allang opgegeven.” Verschrikt kijk ik op. Dit had ik niet zien aankomen. Vijf minuten geleden hadden we nog een normaal gesprek!

“Een leven naast het onze? Alles hier allang opgegeven? Waar gaat dit ineens over? Mag ik je eraan helpen herinneren dat ik er alles aan doe om de boel hier te redden? Ondertussen ben ik namelijk degene die een therapeut zoekt, jij laat het wéér allemaal aan mij over.” In verweer op de beschuldiging van zojuist, haal ik verbaal flink en ook best wel onredelijk naar hem uit. “Je denkt misschien dat je er met een romantisch weekendje samen bent, Paul, maar zo werkt dat niet. Daar is veel, en veel meer voor nodig.”

Ik sta trillend tegen het aanrecht geleund en Paul staat ongekend fel naar me te kijken. “Ik voel dat er meer speelt,  Helen. Ik voel het gewoon. En wat je nu ook zegt, gaat daar niets aan veranderen. Ontkennen heeft geen nut.” Ik zou ook niet weten wat ik moet zeggen. “Prima. Houden we nu allebei onze monden dicht en laten we deze schreeuwpartij even op ons inwerken.” Paul loopt de kamer uit en stemt in met mijn voorstel. Als ik het gesprek voor mezelf evalueer, kom ik maar tot één conclusie: zijn vertrouwen in mij is weg. En terecht.

Zaterdag

Wat een bizarre week. Sinds de ruzie maandag is Paul nauwelijks thuis geweest en praten we amper. Alleen het hoognodige wordt gezegd. Alles leek de afgelopen dagen wel zo gepland dat hij wegging op het moment dat ik thuiskwam – en omgekeerd. We hebben niet één keer samen gegeten. Ook ik heb me volop in de afleiding gestort: ik heb Boris bijna alle dagen gezien. De kinderen zijn gelukkig zo druk met zichzelf dat ze het niet doorhebben, maar dit kan niet nog langer zo doorgaan vind ik. Er moet nu iets veranderen. 

Helen VROUW.nl

Vanaf nu vind je de populaire VROUW magazine-rubriek Helen’s dagboek vanaf de allereerste aflevering wekelijks terug op VROUW.nl. Ben je een fan van het eerste uur of heb je Helen's avonturen altijd al willen (terug)lezen? Dan kan dat vanaf nu elke vrijdagochtend op VROUW.nl!

Gerelateerde onderwerpen

Van de partners van VROUW