Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Helen's dagboek

Aflevering 25: 'Is dit het traject naar
het einde van onze relatie?'

H

Helen is tekstschrijver, moeder van Max en Nina en 10 jaar getrouwd met tv-redacteur Paul. Alles in haar leven lijkt perfect, maar Helen is vreemdgegaan met een gezamenlijke vriend, Boris. Ze hoopt dat relatietherapie eindelijk een beslissing brengt: doorgaan met Paul en bij haar gezin blijven of kiezen voor Boris.

Maandag

Ik hang de vierde relatietherapeut op met het verhaal dat ik me nog aan het oriënteren ben en mogelijk later terugbel. Ze voelde niet goed, net als de andere drie. Ik kan mijn vinger er bij niet één echt precies op leggen, maar bij de tweede wist ik bijvoorbeeld al toen ze haar naam uitsprak dat ze het niet zou gaan worden. Ze klonk een beetje... ik weet niet, ecologisch. Wat ik eigenlijk al vermoedde door haar saaie website, uitgevoerd in okergeel. 

Waar maak ik me druk om? Ik bel Eva op en maak haar deelgenoot van mijn ingewikkelde zoektocht. Ze leeft met me mee. Ook zij zou iemand met een okergele website niet door de keuring laten komen. “Wacht!” roept ze dan ineens. “Mijn nicht heeft volgens mij wel een leuke hippe therapeut! Zal ik haar eens bellen voor zijn nummer?” “Zíjn nummer?” Ik had zelf een vrouw in gedachten. Maar een hip exemplaar spreekt me wel aan. “Doe maar, ik ben de zoektocht zat.”

Dinsdag

Ik heb voor ons een sessie voor volgende week bij Pepijn geboekt. Leuke naam. In gedachten zie ik voor me hoe we met z’n tweetjes tegenover hem op de bank zitten en elkaar verwijten naar het hoofd slingeren. Tussen ons in een doos tissues, waarvan ik de grootverbruiker ben. En terwijl ik snuf en snuif, kijkt Paul kwaad het raam uit.

Pepijn – knap, donkerblond met krullen, midden veertig, felroze polo – observeert en stelt vragen. Ik hou wel van een beetje gedetailleerde beeldvorming. De werkelijkheid zal vast heel anders zijn. Ik heb er geen zin in, integendeel. Maar ons huwelijk zo stuurloos laten ronddobberen als de laatste maanden, dat werkt niet meer. Er moet een beslissing komen.

Paul noteert met een nors gezicht de afspraak in zijn agenda. “Je had ook even met mij kunnen overleggen, eigenlijk komt dit me niet zo goed uit.”

“Wat reageer je nou weer raar! We gaan werken aan ons huwelijk, Paul. Jammer dat je daarvoor even in je planning moet schuiven.”

Paul klapt zijn agenda dicht en kijkt me doordringend aan. “Denk je werkelijk dat Pepijn ons kan redden?”
Eerlijk antwoord ik dat ik dat echt niet weet.
“Nee, ik heb ook zo mijn twijfels,” zegt hij. “Maar niet geschoten is altijd mis.”
En dan overvalt me ineens een sterke golf van paniek. Het zweet breekt me letterlijk uit. Is nu echt het traject naar het einde van onze relatie ingezet?

Ik zie Max en Nina in de tuin waterballonnen vullen en door dat beeld besef ik nog meer wat ik op het spel zet. Niet alleen mijn relatie, maar een heel gezin. Waar ben ik mee bezig? 

Helen VROUW.nl

De populaire VROUW magazine-rubriek Helen’s dagboek is nu vanaf de eerste aflevering wekelijks op VROUW.nl te lezen. Heb je Helen's avonturen altijd al willen (terug)lezen? Dan kan dat elke vrijdagochtend op VROUW.nl!

Gerelateerde onderwerpen