Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Vrouw staart uit het raam
Foto: Hollandse Hoogte / Stephen Lux
Helen's dagboek

Aflevering 28: 'Mam, ik word
nooit meer gelukkig'

H

Helen is tekstschrijver, moeder van Max en Nina, en tien jaar getrouwd met tv-redacteur Paul. Alles in haar leven lijkt perfect, maar Helen is vreemdgegaan met gezamenlijke vriend Boris. Inmiddels zijn Helen en Paul in relatietherapie, maar het wordt Helen allemaal te veel. Ze voelt zich ontzettend down en slaapt slecht.

Dinsdag

Ik heb geen oog dichtgedaan en ben geradbraakt. Welk toekomstbeeld ik in gedachten ook doornam; het zweet brak me elke keer uit. Waarom dat nu ineens zo heftig opspeelt weet ik niet. Ik ben ergens rond vier uur zelfs onder de douche gaan staan om te kalmeren, Paul sliep gelukkig door.

Een scheiding

Ik zie geen oplossing. Veilig en verre van spannend bij Paul blijven en alle banden met Boris voorgoed doorsnijden of kiezen voor een leven als gescheiden moeder met een opwindende nieuwe relatie? Een ander huis, een tweede leg, dan misschien wel weer een scheiding: ik wil het niet!

Ik ben kwaad op alles en wil met mijn hoofd onder de dekens liggen huilen tot al mijn tranen op zijn en ik in slaap val. 'Je moet uitkijken, Helen, je stort in', reageert mijn moeder als ik haar een samenvatting van mijn nacht geef. 'Mam, ik word nooit meer gelukkig.' Als ik mezelf die zin hoor uitspreken, barst ik voor de zoveelste keer in huilen uit.

Slaappillen

'Geen zelfmedelijden nu. Jullie zijn net in therapie; wat had je dan gedacht? Dat alles in een paar weken in orde zou zijn? Vraag je huisarts om slaappillen en zorg dat je lichamelijk sterk blijft. Daar vang je geestelijke klappen ietwat mee op. Eet je wel goed? Ik vind je ook zo mager worden.'

Nee, ik eet niet goed. Sterker nog, ik eet vaak niets. Dan weer omdat ik verliefd ben en dan weer omdat ik me zo rot voel. Ik ben het afgelopen halfjaar bijna tien kilo kwijtgeraakt en dat is niet te missen. “Ja mam, ik eet goed. Ik ga even een paar uurtjes op de bank liggen tot de kinderen thuis zijn. Ik bel je vanavond.”

Donderdag

Pepijn is ziek, dus geen therapie deze week. Het komt mij goed uit: ik ben nog steeds niet uit mijn dal geklommen. Vandaag slaappillen van de huisarts gekregen. Ik verheug me op een goede nachtrust.

Zaterdag

Iets meer uitgerust, maar niet minder down. Ik heb gewoon een rotweek. Vanaf maandag is Boris twee weken voor zaken naar Noorwegen. Ik voel me alleen en ontzettend zielig, alsof het alleen míjn ellende is. Ik bewonder Pauls strijdkracht.

Sinds we in therapie zijn, lijkt hij zo positief. Hij is tennissen met Max, en Nina en ik zijn alleen thuis. 'Meisje, zullen jij en ik eens even lekker gaan shoppen?' 'JA!' roept ze enthousiast. 'Ik wil schoenen en mag ik dan ook een gymtas?' Een blij kind, het beste medicijn bij beginnende depressies.

Helen op VROUW.nl

De populaire VROUW magazine-rubriek Helen’s dagboek is nu vanaf de eerste aflevering wekelijks op VROUW.nl te lezen. Heb je Helen's avonturen altijd al willen (terug)lezen? Dan kan dat elke vrijdagochtend op VROUW.nl!

Gerelateerde onderwerpen