Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte / Roel Burgler
Helen's dagboek

Aflevering 31: 'Heeft Boris wel de tijd
om op mij te wachten?'

H

Helen is tekstschrijver, moeder van Max en Nina, en 10 jaar getrouwd met tv-redacteur Paul. Alles verandert als Helen verliefd wordt op een ander. De relatietherapie die zij en haar man sinds kort volgen, werpt nog geen vruchten af. Paul stelt voor om met het gezin op vakantie te gaan.

Dinsdag

Onder de noemer ‘werk’, ben ik vandaag de hele dag van huis. In werkelijkheid zit ik met Boris op een kleed in een bos zo’n 60 kilometer van huis. Hij heeft een fles prosecco meegenomen en ik heb onderweg lekkere broodjes gehaald. De angst te worden verrast door een bekende fietser of wandelaar, zorgt dat ik me totaal niet kan ontspannen. Boris merkt het. “Helen, hou op. Je had nog nooit van dit gehucht gehoord voordat ik voorstelde om hierheen te gaan. Wie uit je omgeving zou hier uitgerekend vandaag rondlopen? Probeer nou even te genieten van het moment dat we samen hebben.”

Ik drink snel mijn glas prosecco leeg en merk na tien minuten dat het me wat lichter in mijn hoofd maakt. Snel schenk ik de glazen weer vol. “Hebben wij een toekomst samen?” Boris ligt languit naast mij als ik dat vraag. “Als het aan mij ligt wel. Wat is jouw gevoel?” “Ik kan daar gewoonweg nog niet over nadenken. Voor ik in mijn hoofd bij het punt van ‘wij voor altijd samen’ kom, moet ik eerst door het woud van struikelblokken. Mijn huwelijk, de kinderen, het financiële plaatje... Ik raak er zo van in paniek dat ik niet verder kan denken.”

Hij pakt mijn hand. “Dan moet je dat nog maar even niet doen. Het komt wel. Kijk eerst maar eens of de relatietherapie jullie duidelijk kan maken of het huwelijk echt op is. Stapje voor stapje, neem je tijd.” Ik wil vragen of hij de tijd wel heeft om op mij te wachten, maar slik het in. Dat doet hij vast niet eindeloos en tijdsdruk kan ik er al helemaal niet bij hebben. Ik laat me achterover vallen en dwing mezelf te genieten. Dat lukt.

Vrijdag

“Kies maar: een Canarisch eiland? Ibiza? In de auto stappen en hopen dat Zuid-Frankrijk nog iets vrij heeft? We kunnen het niet maken de kids een zomervakantie thuis te houden.” Vakantie? Ik dacht dat we besloten hadden om dit jaar over te slaan en wat dagjes weg te gaan. Waar komt dit initiatief ineens vandaan? Ik zie het niet zitten om een paar weken met Paul en de kinderen, met weinig meer dan je eigen gedachten, te vegeteren in de zon. “Of zal ik kijken of we nog een vlucht kunnen krijgen naar Curaçao? Job stelde voor dat we een weekje langskwamen.” Een weekje Curaçao bij Pauls broer en zijn gezin die daar voor een maand een enorm huis hebben gehuurd... Nog steeds zegt mijn gevoel ‘liever niet’, maar als het dan echt moet... dan dat! 

HELEN VROUW.NL

De populaire VROUW magazine-rubriek Helen’s dagboek is nu vanaf de eerste aflevering wekelijks op VROUW.nl te lezen. Heb je Helen's avonturen altijd al willen (terug)lezen? Dan kan dat elke vrijdagochtend op VROUW.nl!

Van de partners van VROUW