Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte / Jessica Lee Photography
Helen's dagboek

Aflevering 32: 'Hij zoent me in mijn nek.
Ik verstijf'

H

Helen is tekstschrijver, moeder van Max en Nina, en tien jaar getrouwd met tv-redacteur Paul. Maar Helen is verliefd op een gezamenlijke vriend, Boris. Hoewel ze niet van plan waren op vakantie te gaan, zijn ze lastminute naar Pauls broer en zijn gezin op Curaçao gegaan. Even een weekje ontspannen... 

Donderdag

"Normaal hadden we rond dit tijdstip bij Pepijn gezeten voor een intensieve relatie-analyse... Dit is toch een heel stuk beter, hè? Je huilt in elk geval niet!" Paul slaat zijn armen om mijn middel en zoent me in mijn nek. Ik verstijf.

Mijn stemming

De strakblauwe lucht, de schoonheid van Curaçao, de kinderen die de zee niet uit te slaan zijn: het zou mijn stemming moeten verbeteren, maar het doet het geenszins. Ik ben blij dat hij me loslaat om met zijn broer een duik te nemen.

"Het is op hè, meid. Ik zie het wel." De mensenkennis van mijn schoonzus en haar 'recht voor z’n raap-karakter' uiten zich tegelijk. Ergens heb ik het gevoel dat ze aan de kant van 'de vijand' staat, maar dat besef houdt me niet tegen om mijn hart bij haar te luchten.

Kop of munt

"Beloof dat wat ik je nu vertel onder ons blijft." Ze gaat rechtop zitten en pakt mijn hand. "Tuurlijk." Het klinkt oprecht. Ik vertel haar alles en sluit af met: "En nu weet ik het dus niet." Ze is lief en velt geen oordeel.

"Flip a coin", stelt ze dan voor. Ik kijk haar vragend aan. Kop of munt over mijn leven? Wat is dit nou voor een raar idee? "Helen, je zult zien dat je óf tevreden óf teleurgesteld bent over de uitkomst. En in dat feit ligt je antwoord besloten."

"Waar hoop je op? Dat het lot in het voordeel van Paul of in het voordeel van Boris beslist? Probeer het maar eens - als je er klaar voor bent dan." Ze heeft gelijk. Ik weet het allang... Maar om nu een muntje op te gooien? Nee, daar is het te vroeg voor.

Vrijdag

We zitten op het terras, de kinderen liggen te slapen en de wijn vloeit al vanaf het avondeten rijkelijk. Het is gezellig, echt, hoewel de grijze wolk in mijn hoofd op de achtergrond aanwezig is. Maar dan slaat de sfeer om. "Hoe vaak doen jullie het nou nog eigenlijk?"

Paul is overmoedig en snijdt een onderwerp aan dat hem blijkbaar dwars zit. Hij kijkt ineens ook wat verwilderd. "Wij? Nou Marlies, een gemiddelde van twee keer per week redden we wel, hè?" Pauls broer kijkt z’n vrouw aan, die mij een meelevende blik toewerpt.

Terecht, want Paul haakt direct in. "Twee keer per week? Dat doe je goed, broer! Als ik twee keer per jaar haal met Helen, mag ik van geluk spreken." Ik schiet vol en sta op. "Sorry. Ik ga naar bed. Hier heb ik geen zin in." Als ik wegloop hoor ik hoe Pauls broer hem toespreekt. En dat vind ik nog rot voor hem ook... 

Helen op VROUW.nl

De populaire VROUW magazine-rubriek Helen’s dagboek is nu vanaf de eerste aflevering wekelijks op VROUW.nl te lezen. Heb je Helen's avonturen altijd al willen (terug)lezen? Elke vrijdagochtend staat er op VROUW.nl een nieuwe aflevering!

Van de partners van VROUW