Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Verveeld koppel in bed
Foto: Hollandse Hoogte
Helen's dagboek

Aflevering 33: 'Seksleven?
Welk seksleven?' briest Paul

H

Helen is tekstschrijver, moeder van Max en Nina, en tien jaar getrouwd met tv-redacteur Paul. Maar nu zitten ze in relatietherapie, omdat Helen verliefd is geworden op gezamenlijke vriend Boris. Hun vakantie op Curaçao heeft een negatieve lading gekregen door een opmerking van Paul. Tijdens de relatietherapie barst de bom...

Woensdag

"Hoe lang nog?" Nina vraagt het voor de dertigste keer, minimaal. Het scheelt dat Max het pas een keer of twintig heeft gevraagd. "Jongens, ophouden nu allebei! Door het zo vaak te vragen gaat het geen seconde sneller. We zitten de komende uren nog in deze benauwde vliegtuigstoelen, dus ga maar wolken tellen of probeer te slapen. Koppen dicht!"

Steeds korter lontje

Het komt er zoveel onaardiger uit dan ik zou willen. Mijn lontje naar de kinderen toe wordt steeds korter. Op Curaçao ben ik zelfs zo uitgevallen tegen Max dat we er allebei van moesten huilen. Nu ben ik nooit een immer beheerste moeder geweest, maar ik pas ervoor de boeken in te gaan als 'mama-die-altijd-boos-was'.

Het stoort mij ook dat Paul ongestoord de krant blijft lezen en zich volledig lijkt af te sluiten voor wat er om hem heen gebeurt. Hij is totaal niet meer teruggekomen op vrijdagavond. Ik verwachtte zaterdagochtend op z’n minst een excuus voor zijn ongenuanceerde opmerking, maar niets van dat. Het duurde een halve dag voor ik mij er een beetje overheen kon zetten.

Kansloze opmerking

"Het was een kansloze opmerking, Helen, maar je weet hoe mannen zijn. Geen seks kan ze enorm gefrustreerd maken. Laat het los voor nu. Kijk om je heen, besef waar je zit en hoe mooi het hier is. Door in je emotie te blijven hangen, word je nog ongelukkiger."

En hoewel ik vond dat mijn schoonzusje gelijk had, besloot ik Paul hooguit voor de vorm vriendelijk te benaderen. Pas na een gemeend 'Sorry' zou ik weer écht aardig tegen hem doen... Maar dat excuus moet dus nog steeds komen.

Donderdag

Pepijn ziet meteen mijn opstandigheid als we binnenkomen. Ik ben in alles wat ik zeg negatief en mijn antwoorden zijn kort. Ik probeer het op een jetlag te gooien: ik heb helemaal geen zin Paul voor te kauwen waarom ik al dagen niet meer vriendelijk tegen hem doe. Hij negeert het totaal! Pepijn blijft aandringen en dan gooi ik het eruit. We zijn er nu toch en de teller loopt...

"Voor mij hoeft het niet dat hij ons seksleven bespreekt met zijn broer! Dat vind ik respectloos!" "Seksleven? Welk seksleven?" briest Paul dan ineens. "Mag ik daar gefrustreerd over zijn, Helen? Ik durf namelijk te wedden dat JIJ wel aan je trekken komt!" Ik word knalrood en weet niet wat ik moet zeggen. Zelfs Pepijn lijkt er ongemakkelijk van te worden, maar herstelt zich snel. "Leg eens uit wat je met die opmerking bedoelt, Paul?"

Helen op VROUW.nl

De populaire VROUW magazine-rubriek Helen’s dagboek is nu vanaf de eerste aflevering wekelijks op VROUW.nl te lezen. Heb je Helen's avonturen altijd al willen (terug)lezen? Elke vrijdagochtend staat er op VROUW.nl een nieuwe aflevering!