Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte
Helen's dagboek

Aflevering 35: Ik voel me nu wel
ontzettend schuldig naar Boris

H

Helen is tekstschrijver, moeder van Max en Nina, en getrouwd met tv-redacteur Paul. Maar Helen wordt verliefd op Boris en dat schopt haar hele leven in de war. Op advies van de relatietherapeut brengen Paul en Helen samen wat quality time door.

Vrijdag

Paul en ik zitten in een veel te duur restaurant. "Wat een belachelijke prijzen, het mag wel heel spectaculair smaken voor dat geld." Paul legt zijn menukaart neer en pakt mijn hand. "Lieve Helen, zou je op z’n minst willen proberen van deze avond te genieten? Parkeer je negatieve gevoel en zet je in."

Op commando

Ik voel me als een klein kind dat wordt terechtgewezen. We zitten hier in opdracht van Pepijn 'gelukkig te zijn' wat we hebben gecombineerd met mijn verjaardag, maar ik kan dat niet op commando.

Mijn verdriet om onze situatie uit zich in een vreemde boosheid op Paul. Alsof hij er iets aan kan doen dat ik verliefd ben geworden op een ander. Iedere misstap die hij maakt, vergroot ik uit.

Niet expres

Gisteren ben ik enorm tegen hem uitgevallen omdat hij Max' voetbaltraining was vergeten. Stom, absoluut, maar geen reden om zo te schreeuwen als ik heb gedaan. Ik haal diep adem en kijk hem aan.

"Sorry. Sorry, ik moet ophouden zo te doen, ik weet het. Ik doe het niet expres, het is een gevoel. Ik ben boos om wat ons overkomt en ik reageer dat op jou af. Niet eerlijk. Ik weet gewoon echt niet hoe we hier uit gaan komen, Paul."

Een voorproefje

Hij blijft rustig en houdt nog steeds mijn hand vast. "Ik ook niet. We hebben twee keuzes: of we gaan er nu over praten en rekenen zo een exorbitant hoog bedrag af voor iets waarvan we niet hebben genoten. Of we zetten onze ellende even in de ijskast en gaan nu samen gezellig en lekker eten." Gatver, wat is hij lief.

De ober schenkt wijn in en laat ons proeven. Als de smaak van de wijn een voorproefje is van de rest van dit diner komt het wel goed met de avond. Heel langzaam ontdooi ik.

Zaterdag

Ik word wakker met hoofdpijn. Geweldige wijn, maar in combinatie met de fles die we thuis nog opentrokken niet al te katerproof. Paul slaat een arm om me heen. "Niet doen, niet doen. Hoofdpijn", kerm ik. "Joh! Gek hè? Zal ik een paracetamol voor je halen?" "Ja, graag. En een koud washandje."

We hebben weer seks gehad... Ineens besef ik dat. Ik voel me ineens nog beroerder dan ik al was. Hoe moet ik dit aan Boris verkopen? Of aan mezelf? Paul stapt weer in bed en geeft mij een glas water.

"Het was me die hoge rekening wel waard, schat", refereert hij aan wat er vannacht is gebeurd. "Jou ook?" Ik weet niet wat ik moet zeggen. Het was fijn. Vertrouwd. Maar ik voel me nu wel ontzettend schuldig naar Boris. De omgekeerde wereld...  

Helen op VROUW.nl

De populaire VROUW magazine-rubriek Helen’s dagboek is nu vanaf de eerste aflevering wekelijks op VROUW.nl te lezen. Heb je Helen's avonturen altijd al willen (terug)lezen? Elke vrijdagochtend staat er op VROUW.nl een nieuwe aflevering!

Van de partners van VROUW