Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Mensen schudden elkaar de hand
Foto: Hollandse Hoogte
Helen's dagboek

Aflevering 36: Ik kan niet meer terug
en voel dat ik knalrood word

H

Helen is tekstschrijver, moeder van Max (9) en Nina (7), en 10 jaar getrouwd met tv-redacteur Paul (34). Alles in haar leven lijkt perfect, maar Helen is verliefd op een gezamenlijke vriend, Boris. De tijd die ze vorige week samen met Paul heeft door-gebracht op advies van hun relatietherapeut lijkt weinig te hebben geholpen. Haar hoofd zit vol Boris. 

Dinsdag

Ik heb Boris al twee weken niet gezien. We hebben afgesproken een paar dorpen verderop te gaan lunchen. Ik ben aan de vroege kant en scan het restaurant op mogelijke bekenden. Mijn hart slaat over als ik recht in het gezicht van een moeder van een klasgenootje van Max kijk.

En dan ook nog een moeder die ik niet zo heel leuk vind... "Hé Helen! Jij ook een eindje uit de richting?" Ik kan niet meer terug en voel dat ik knalrood word. "Ja, werk. Ik heb een zakelijke afspraak." Het komt er nogal onzeker uit.

"Maarre... ik ren even door naar het toilet, dan kan ik nog even mijn neus poederen!" Als ik op het toilet sta, sms ik Boris: Er zit een bekende in het restaurant; doe alsof je mij zakelijk kent, X H. Ik werk mijn make-up bij en krijg dan tot mijn grote geruststelling zijn antwoord. Check.

Woensdag

"Leuke zakendate had je..." Ik hoef niet om te kijken om te weten wie mij aanspreekt. Het zweet breekt me opnieuw uit. Wat moet ze nou? "Vond je? Zal ik hem laten weten dat je interesse hebt? Volgens mij is hij nog vrij." Het komt er kattiger uit dan mijn bedoeling was, maar ik heb de pest in.

Doordat ze ons gisteren de hele tijd vanuit haar ooghoeken in de gaten hield, heb ik geen seconde kunnen genieten van mijn tijd met Boris, hoewel we erg hebben moeten lachen om onze geforceerde begroeting met een hand en drie zoenen.

Hij stelde na afloop van de lunch voor nog even door te rijden naar een verlaten parkeerterrein, maar daar had ik geen zin meer in. "Mocht hij een voorkeur hebben voor uitgezakte moeders, dan mag je wel een balletje opgooien", lacht ze, terwijl ze door haar kinderen met schooltassen overladen wordt.

Ik lach schaapachtig en word op dezelfde manier verwelkomd door mijn eigen kinderen. Bepakt met school- en gymtassen loop ik terug naar mijn auto. Ik besluit dat Boris en ik snel in de herkansing moeten, en dan ieder risico op bekenden moeten uitsluiten. Het 'hoe' ervan moet ik nog even uitzoeken.

Vrijdag

"Je hebt het nodig, ik ben je back-up. Wij gaan een weekend shoppen in Maastricht, boeken off the record twee hotelkamers en jij zorgt gewoon dat Boris er ook is. Ik vermaak me ’s nachts wel alleen, meid. Of desnoods regel ik ook een lekker ding..." Homovriendje Bob is intens slecht. "Hm, Maastricht ligt wel erg voor de hand. Groningen doen?" Ik ben al net zo slecht als hij...  

Helen op VROUW.nl

De populaire VROUW magazine-rubriek Helen’s dagboek is nu vanaf de eerste aflevering wekelijks op VROUW.nl te lezen. Heb je Helen's avonturen altijd al willen (terug)lezen? Elke vrijdagochtend staat er op VROUW.nl een nieuwe aflevering!