Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte / Sydney Bourne
Helen's dagboek

Aflevering 37: Ik lieg dat ik
mijn huwelijk wil redden

H

Helen is tekstschrijver, moeder van Max en Nina , en 10 jaar getrouwd met tv-redacteur Paul. Alles in haar leven verandert als Helen verliefd wordt op een gezamenlijke vriend, Boris. Ze plant een weekendje weg met haar goede vriend Bob, die haar dekmantel is om een nacht met Boris door te brengen.

Woensdag

“Ben jij volgend weekend thuis?” Ik vraag het direct als Paul thuis-komt, zodat ik de schijn op kan houden het plan net met Bob te hebben bedacht. “Ja, hoezo? Geen plannen volgens mij.” Dat wist ik allang. “Mooi. Dan mag jij je dat weekend met de kinderen vermaken. Bob en ik gaan shoppen en we blijven een nacht weg.

 

 

Vastomlijnde plannen zijn er niet, we stappen zaterdagochtend om half tien in de auto, kijken wel waar we uitkomen, boeken dan ter plaatse een hotelletje en gaan ons zondag heerlijk laten verwennen in een beautyfarm.” Paul fronst meteen zijn wenkbrauwen. “Jullie weten nog niet waar je heen gaat? Apart.”

Hij klinkt argwanend en ineens lijkt mijn idee om onze plannen ‘zo vaag mogelijk te houden’ alleen maar averechts te werken. “Misschien gaan we wel naar Keulen. Of naar Antwerpen. Maar Groningen of Maastricht zijn ook opties. We gaan op de bonnefooi, dat leek ons hip.”

“Nou, heel hip. Dan moet je dus ter plaatse nog van alles regelen. Vind ik niks voor jullie...” Hij klinkt nu écht heel argwanend. Ik moet dus een andere koers varen. “Ja, dat is waar. Nou, ik overleg het nog wel even. Maar het is geen probleem dat ik dan weg ben?” “Nee. Dan mag jij het weekend daarop de kinderen vermaken, plan ik ook iets voor mezelf.”

Donderdag

“Hoe gaat het met de opdracht om wat meer echte quality-time samen door te brengen?”

Relatietherapeut Pepijn legt direct de vinger op de zere plek. “Nou, geweldig,” zegt Paul. “Volgend weekend gaat ze er even tussenuit met d’r homovriendje en de week erop heb ik maar wat tijd voor mezelf geclaimd. Dit weekend hebben we vriendjes van de kinderen te logeren: nee, we komen steeds meer tot elkaar!” “Ontlopen jullie elkaar?”

Ik weet het niet. Elkaar ontlopen? Misschien wel. Ik word gewoon niet gelukkig van alleen met Paul zijn, zo simpel is het. Ja, of ik moet een paar wijntjes te veel op hebben, maar dan wordt bijna alles leuker. Ik zwijg lang genoeg, Paul geeft antwoord. “Ach nee, dat is het niet. Het is met een gezin gewoon lastig om tijd voor elkaar te vinden. We hebben het ook echt heel druk.” Pepijn probeert met ons tot een oplossing te komen, maar ik ben er niet meer bij met mijn hoofd. In alles wat ik zeg, klinkt een leugen. Ik lieg dat ik mijn huwelijk wil redden. Dat wil ik helemaal niet meer.

Helen VROUW.nl

De populaire VROUW magazine-rubriek Helen’s dagboek is nu vanaf de eerste aflevering wekelijks op VROUW.nl te lezen. Heb je Helen's avonturen altijd al willen (terug)lezen? Elke vrijdagochtend staat er op VROUW.nl een nieuwe aflevering!