Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte
Helen's dagboek

Aflevering 38: 'Vannacht heb je
een hele nacht alleen met Boris'

H

Helen is tekstschrijver, moeder van Max en Nina, en 10 jaar getrouwd met tv-redacteur Paul. Haar wereld stort in als ze verliefd wordt op Boris, een gezamenlijke vriend. Ze gaat een weekend weg met goede vriend Bob, zo heeft ze Paul verteld. In werkelijkheid gaat ook Boris mee...

Vrijdag

Ik word vandaag gek van mijn moodswings. Het ene moment word ik verteerd door schuldgevoel en ben ik in staat mijn hele weekend met Bob en Boris af te zeggen, en zo vlieg ik ineens opgewonden de deur uit om nog even snel een nieuwe fles van mijn favoriete bodylotion te halen en tussendoor ook nog een lingeriesetje te scoren. Alles moet kloppen; ik check de inhoud van mijn tas dertig keer.

Argwaan

Ik bel Bob. "Bob, ik ben manisch, echt. Moeten we dit wel doen? Wat als Paul erachter komt?" Ik hoor een vermoeide zucht. "Hoe zou hij erachter moeten komen? Je hebt hem gezegd dat ik een hotel heb uitgezocht en je daarmee wil verrassen, dus een adres heb je 'helaas' niet. Het enige wat hij weet is dat we naar Antwerpen gaan. Denk je dat hij daar naartoe komt rijden?"

Nee, dat denk ik niet. Maar ik heb wel gemerkt dat Paul argwaan heeft. Het is de manier waarop hij naar me kijkt als hij vragen stelt over het weekend. En het aantal vragen klopt ook niet. Normaal gesproken interesseren details hem niet zo, maar nu wilde hij zelfs weten of Bob en ik onderweg naar Antwerpen zouden gaan ontbijten...

Zaterdag

Bob rent theatraal met open armen op me af als ik uit mijn auto stap. Hij heeft een belachelijke grote zonnebril op zijn hoofd. "Eindelijk, daar ben je! Lieve, lieve schat, wat gaan we genieten - jij en ik!"

Ik moet lachen, maar mijn onrustige gevoel blijft. Snel gooit hij mijn tas in zijn auto. "Kom we gaan. Boris staat 20 kilometer verderop op een carpoolplaats, hij is er al. Je bent weer fashionably late - ik houd ervan!"

Sms van Paul

"O Bob, ik ben zo gestrest... Ik hoop dat het afzakt." Bijna spreek ik hardop uit dat ik een slecht voorgevoel heb, maar ik ben bang hem daar dan ook mee op te zadelen. Hij legt zijn hand op m’n been en knijpt er even in.

"We kunnen niet meer terug. We gaan niemand tegenkomen, we maken er met z’n drietjes een geweldige dag van en vannacht heb je een hele nacht alleen met Boris." Hij start de motor en ik pak mijn telefoon. Sms van Paul. Ik hoop dat je geniet, X. Ik weet niet wat ik ervan moet denken. Is dit gemeend? Of is dit een bericht met dubbele lading?" 

HELEN VROUW.NL

De populaire VROUW magazine-rubriek Helen’s dagboek is nu vanaf de eerste aflevering wekelijks op VROUW.nl te lezen. Heb je Helen's avonturen altijd al willen (terug)lezen? Elke vrijdagochtend staat er op VROUW.nl een nieuwe aflevering!