Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Kapotte mobiel
Foto: Hollandse Hoogte
Helen's dagboek

Aflevering 39: 'En daar stond ik,
midden in Antwerpen te snikken'

H

Helen is tekstschrijver, moeder van Max en Nina, en 10 jaar getrouwd met tv-redacteur Paul. Haar wereld stort in als ze verliefd wordt op Boris, een gezamenlijke vriend. Ze is net in het geheim met Boris naar Antwerpen geweest. Goede vriend Bob was dekmantel.

Maandag

Paul lag al te slapen toen ik vannacht thuiskwam van mijn weekendje weg met 'Bob. Slechts een half hallo was mijn welkom, maar ik vond het best. Ik had geen zin in zijn vragen of z’n argwanende blik. Ik wilde niets liever dan in slaap vallen met de gedachte aan het afgelopen weekend.

Zaterdagavond na een paar wijntjes kon ik eindelijk ontspannen en genieten van Boris' aanwezigheid. Voorzichtig liet ik mijn akelige voorgevoel varen. Bob zei zich geen seconde het vijfde wiel aan de wagen te voelen. Ik maakte me daar druk om, ondanks de goede klik die we met z’n drieën hadden.

Oké, ’s nachts konden we hem er niet bij gebruiken, maar hij vond het alleen maar fijn dat hij zijn eenzame hotelkamer in kon duiken, zo moe was hij. "Maken jullie het niet te laat, lieverds? Tegen gebrek aan slaap kan geen crème op!" We hebben zijn advies genegeerd. Ik moest niet aan slapen denken!

Gisteren hebben we uren gewandeld en gepraat over hoe nu verder. Ik heb misschien wel vijftig keer de woorden 'Ik weet het niet' uitgesproken. Ineens pakte Bob mijn handen beet. "Helen, make up your mind. Iedere dag twijfel is een dag minder echt van elkaar genieten. Zie jullie eens stralen. Ik heb je nog nooit zo gezien. Ga ervoor!" En daar stond ik, midden in Antwerpen te snikken.

Woensdag

Ik sta onder de douche terwijl Paul zich staat te scheren. Ik heb zijn vragen over het weekend zo vaag mogelijk beantwoord. Ik wil er niet te veel over zeggen uit angst dat ik iets verkeerd zeg. Hij doet normaal, in niets merk ik de argwaan die ik voor ik wegging voelde.

"Je hebt bericht van Bob." Mijn hart staat stil. Ik heb mijn telefoon in de vensterbank gelegd en had er geen rekening mee gehouden dat hij zich uitgerekend nu zou komen scheren. "O, ik kijk zo wel..." probeer ik nog.

Maar het is te laat. Terwijl ik overhaast de douche uitzet en de deur openschuif, zie ik hoe hij mijn telefoon al heeft gepakt en voorleest: "Krijg net een bos bloemen van Boris bezorgd, als dank voor mijn rol als dekmantel dit weekend. Wat is hij leuk!"

Paul kijkt mij aan en ik word duizelig. Ik weet niet wat ik moet zeggen. Nu ontkennen zou alles alleen maar erger maken. Ik wil reageren, maar weet niet hoe. Paul blijft mij aankijken en opent zijn hand, waardoor mijn telefoon op de grond valt. Ik zie hoe de glasplaat breekt. "Ik wist het" is het enige wat hij uitbrengt. En dan loopt hij weg... 

De populaire VROUW magazine-rubriek Helen’s dagboek is nu vanaf de eerste aflevering wekelijks op VROUW.nl te lezen. Heb je Helen's avonturen altijd al willen (terug)lezen? Elke vrijdagochtend staat er op VROUW.nl een nieuwe aflevering!

Jij op VROUW.nl

Heb jij ook weleens, net als Paul, een berichtje gelezen dat absoluut niet voor jou was bedoeld? Of andersom? En wil je vertellen over de consequenties?

Dan kan dat hier...