Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Man achter het stuur
Foto: Hollandse Hoogte / Em Mobile GmbH
Helen's dagboek

Aflevering 41: 'Mijn oren beginnen te suizen
en het zweet breekt me uit'

H

Helen is tekstschrijver, moeder van Max en Nina en tien jaar getrouwd met Paul. Haar wereld stort in als ze verliefd wordt op een gezamenlijke vriend, Boris. Als Paul ontdekt dat Helen een affaire met hem heeft, pakt hij zijn koffers en vertrekt.

Zondag

Ik sta op het punt om met de kinderen naar Artis te gaan als Paul de straat in komt rijden. Wat een timing

Moet ik nu hier, in bijzijn van Max en Nina en ongetwijfeld onder toeziend oog van minstens één van mijn buren een reactie geven op de negendaagse afwezigheid en radiostilte van mijn man? Ik heb hem niet gebeld, zelfs niet ge-sms’t en werd steeds kwader.

Absoluut: ik zat fout. Ja, ik ben vreemdgegaan en goed ook. Maar om dan ruim een week te verdwijnen? De kinderen begrepen niet dat hij niet eens heeft gebeld. Verdwaasd kijk ik toe hoe ze op hem afrennen en in zijn armen springen.

Ik had me voorgesteld hoe hij met een baard van een paar dagen, een foute kledingcombinatie en moe en getekend door verdriet terug zou komen. Niets van dat. Hij is glad geschoren en ziet er goed uit. Het lijkt zelfs alsof hij onder de zonnebank heeft gelegen.

Ik weet niet wat ik moet doen of zeggen. "Gaan jullie weg?" vraagt hij dan. "Ja, we gaan naar Artis." Ik ben blij dat dat mijn eerste woorden zijn en niet een begroeting of een verwijtend: "Waar was je?' Nina hangt om zijn nek. "Ga je mee, pap?" Daar zit ik helemaal niet op te wachten... "Nee, gaan jullie maar met z’n drietjes. Ik ga mijn koffer uitpakken."

Woensdag

"Maar Paul is dus nog geen seconde kwaad op je geweest?" Mijn moeder vraagt het vol ongeloof. "Nou, nee. Althans, hij heeft niet tegen mij geschreeuwd. Zelfs geen stemverheffing. Aan de andere kant; je blijft natuurlijk niet negen dagen van huis omdat je iemand een plezier wil doen." 

"En nu? Er moet nu toch íets gebeuren, neem ik aan!" "Ja, ik weet het. We leven zwijgend naast elkaar, zeggen alleen het hoognodige. Het is zenuwslopend. Morgen hebben we een afspraak voor therapie staan. Ik ben benieuwd of hij meegaat."

Donderdag

"Hoe is het met jullie? We hebben elkaar nu twee weken niet gezien." Nog voor ik iets kan zeggen neemt Paul het woord. "Het is over tussen ons, Pepijn. Helen heeft een affaire: alles is kapot. We gaan uit elkaar." Mijn oren beginnen te suizen en het zweet breekt me uit. IJzig kalm maakt Paul een einde aan ons huwelijk. 

Helen VROUW.nl

De populaire VROUW magazine-rubriek Helen’s dagboek is nu vanaf de eerste aflevering wekelijks op VROUW.nl te lezen. Heb je Helen's avonturen altijd al willen (terug)lezen? Elke vrijdagochtend staat er op VROUW.nl een nieuwe aflevering!

Gerelateerde onderwerpen