Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Helen in het logeerbed
Foto: Hollandse Hoogte
Helen's dagboek

Aflevering 42: 'Nu ligt papa helemaal alleen!
Dat is toch zielig?'

H

Helen is tekstschrijver, moeder van Max en Nina en tien jaar getrouwd met Paul. Haar wereld stort in als ze verliefd wordt op een gezamenlijke vriend, Boris.  Paul is erachter gekomen dat de twee een affaire hebben en wil scheiden.

Zondag

Pauls kalmte blijft nu al dagen aanhouden. Hij was donderdag bij Pepijn ‘op de bank’ zelfs zo rustig, dat ik geen moment moest huilen of in paniek raakte. Daar was geen ruimte voor. Het was een zakelijk gesprek geworden, waar Pepijn ook een beetje vreemd van opkeek.

“Je klinkt heel vastbesloten, Paul,” had hij gereageerd op de mededeling dat hij wilde scheiden. “Dat ben ik ook. Ik heb geen zin om te investeren in een relatie waarbij de één de boel belazert. Mijn vertrouwen in Helen is weg, en daarmee ook de hele basis van ons huwelijk.”

Ik keek Pepijn aan en haalde mijn schouders op: “Ik kan hem niet anders dan gelijk geven. En als het zomaar een affaire was – iets spannends, meer niet – dan had ik zijn besluit aangevochten. Maar wat ik voel voor Boris, zit dieper.”

Ik nam ter plekke het besluit me erbij neer te leggen. Maandenlang vroeg ik me af hoe en wanneer dat moment zou komen en dit was het dus. Ik heb wel vijfhonderd scenario’s de revue laten passeren, maar niet één matchte met deze op de bank bij onze relatietherapeut. Ik kon niet meer. De koek was op.

Woensdag

“Mam, vieren we in de week van mijn verjaardag ook mijn partijtje?” Ik ben verdiept in een website over echtscheiding als Max mij een realitycheck geeft. Zijn verjaardag! Die is over twee weken! We hebben de kinderen nog niets van onze plannen verteld en willen dat ook nog even niet doen.

We willen eerst duidelijkheid scheppen. Pas als we de kinderen kunnen vertellen wie waar gaat wonen, willen we ze inlichten. Vaagheden zorgen alleen maar voor onrust, denken we. Maar eerst dus nog die verjaardag... Wat een ongemakkelijke situatie zal dat worden.

Vrijdag

Nina staat naast het bed in de logeerkamer, waar ik nu al een week slaap. Ik ga er pas liggen als zij al slapen en zet mijn wekker nog voor ze wakker zijn. Tot nu toe hadden ze allebei niet in de gaten dat wij niet meer naast elkaar liggen.

“Waarom lig jij hier?” Ze ziet er aandoenlijk uit, met haar ochtendgezichtje en een grote pop in haar armen. Ik trek haar bij me onder de dekens. “Papa snurkt de laatste tijd zo,” lieg ik. Ze kijkt me ernstig aan. “Maar nu ligt hij helemaal alleen! Dat is toch zielig?” En dan schieten de tranen ineens in mijn ogen. Wij gaan de kinderen zorgen geven. En dat wil ik niet!

De populaire VROUW magazine-rubriek Helen’s dagboek is nu vanaf de eerste aflevering wekelijks op VROUW.nl te lezen. Heb je Helen's avonturen altijd al willen (terug)lezen? Elke vrijdagochtend staat er op VROUW.nl een nieuwe aflevering!

Gerelateerde onderwerpen