Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

cadeautjes in de huiskamer
Foto: Hollandse Hoogte
Helen's dagboek

Aflevering 44: 'Dit wordt
ons laatste feestje als gezin'

H

Helen is tekstschrijver, moeder van Max en Nina en tien jaar getrouwd met Paul. Haar wereld stort in als ze verliefd wordt op een gezamenlijke vriend, Boris. Paul is erachter gekomen dat de twee een affaire hebben en wil scheiden.

Woensdag

"Ik wil volgende week een avond plannen om wat financiële zaken door te nemen. Victor wil ons daarbij helpen." Paul is net terug van de tennisbaan en heeft onze op handen zijnde scheiding blijkbaar met zijn dubbelpartner besproken. Vaag staat mij inderdaad bij dat hij financieel adviseur is.

"Wat denk je zelf?" zeg ik. "Dat we aan tafel gaan met iemand die jij aandraagt? Kom op zeg! Iets zegt mij dat je je niet louter positief over mij hebt uitgelaten tegenover hem. Mijn aandeel in de scheiding verdient geen schoonheidsprijs, maar ik pas ervoor daarvoor financieel te moeten boeten. We zoeken een onafhankelijk iemand."

Paul kijkt geïrriteerd. "Victor ís onafhankelijk. Hij heeft een reputatie hoog te houden, Helen, die gaat hij niet omwille van een tennispartner op het spel zetten." Ik word kwaad. "Wat is nou het probleem? Jij zou het ook niet accepteren als ik met iemand aan zou komen." Pauls toon wordt ook grimmiger. "Nee, gek, hè? Ik zit er niet op te wachten mijn geld af te staan voor jullie geluk."

"ONS GELUK?! Het gaat hier ook om jouw kinderen, hè?" En zo staan we als kemphanen tegenover elkaar. Het is oorlog. Het liefst pak ik mijn koffer en vertrek naar Boris, maar de kinderen liggen boven te slapen. Die kan ik niet alleen laten. "Ik weiger dit te regelen met Victor. Punt."

Ik pak mijn tas en sleutels en loop de kamer uit. "Waar ga je heen?" "Weg. Maak je geen zorgen, ik kom echt wel terug om de kinderen morgen naar school te brengen."

Donderdag

Ik word wakker met knallende koppijn. 07.00 uur, meldt de wekker van mijn telefoon. Ik heb drie uur geslapen. Tot diep in de nacht heb ik met Boris gepraat. "Rustig blijven, Helen", was zijn belangrijkste advies. "Zakelijk en rustig blijven. Laat emotie erbuiten. Verhef je stem niet, denk aan de kinderen en geef net zoveel als je neemt."

Dat klinkt eenvoudiger dan het is. Ik sta op en zoek in de badkamer naar paracetamol. Paul slaapt nog. Dit weekend vieren we Max' verjaardag. Ik moet er nog even niet aan denken...

Zaterdag

Ik hang slingers op en zet de cadeaus op tafel. Het huis is stil, Paul is wat drinken met vrienden. Als alles versierd is, ga ik met een wijntje voor de televisie zitten. Geen programma weet mij te boeien. Dit wordt ons laatste feestje als gezin, flitst door mijn hoofd. Het maakt me vreselijk verdrietig.

De populaire VROUW magazine-rubriek Helen’s dagboek is nu vanaf de eerste aflevering wekelijks op VROUW.nl te lezen. Heb je Helen's avonturen altijd al willen (terug)lezen? Elke vrijdagochtend staat er op VROUW.nl een nieuwe aflevering!