Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Winterjassen
Foto: Hollandse Hoogte
Helen's dagboek

Aflevering 49: 'Als ik het Boris vertel,
gieren we het uit'

H

Helen is tekstschrijver, moeder van Max en Nina, en tien jaar getrouwd met Paul. Haar wereld stort in als ze verliefd wordt op een gezamenlijke vriend, Boris. Paul is erachter gekomen dat de twee een affaire hebben en heeft de scheiding ingezet.

Maandag

Mijn huis is een chaos. Overal ligt speelgoed: 'de Sint' heeft weer flink uitgepakt gisteren. Ik had met Paul afgesproken het beschaafd te houden, maar last minute heeft hij toch nog wat inkopen gedaan. Twee overvolle zakken waren het resultaat. "Wat doe je? Hun verdriet afkopen met cadeaus?" siste ik na afloop pissig. Hij reageerde niet. Ik liet het maar; ergens ook wel opgelucht dat het achter de rug was, die laatste Sinterklaas samen. De spanning wordt met de dag ondraaglijker. 

Donderdag

Ik bekijk mezelf voor de zoveelste keer in de spiegel van de kledingzaak waar ik even binnen ben gelopen. De winterjas die ik aanheb is meer dan waanzinnig, maar de prijs heeft zich dan ook geheel aan deze kwalificatie aangepast... 499 euro.

"De kwaliteit is ook zo mooi..." hoor ik de verkoopster zeggen. Ik zucht. "Vast. Dat mag ook wel voor 499 euro. Het is een geweldige jas, maar ik denk dat ik het niet moet doen."

Met een subtiel zuur gezicht neemt ze de jas aan. Ik word er opstandig van. "Ik lig momenteel in scheiding en dan zijn dit niet de uitgaven die ik moet doen, ziet u." Ze kijkt verschrikt op. "Nee. Nee, dat begrijp ik..." stamelt ze. Bah, ik word er treurig van. Gescheiden én geen mooie winterjas.

"Over twee weken begint de uitverkoop, 30% korting. Kom dan nog eens terug, de jas hangt er dan vast nog" fluistert ze als ik de winkel uitloop. Ik moet lachen. Als het meezit, heb ik over twee weken een geweldige jas.

Vrijdag

"De woning kan wel een opknapbeurt gebruiken, net als de tuin. Maar daar is de huurprijs ook naar." Ik kijk rond in de sfeerloze woonkamer. Ik kan de muren fris wit maken en hout op de vloer leggen, maar dan blijft die openhaard-met- bruine-plavuizen-betegeld en die open keuken in de kleurstelling blauw-zwart.

Het is ook niet het type huis waarin ik wil investeren. Het zou een tussenstation zijn, meer niet. "Het is wel ruim", probeer ik toch iets positiefs aan de woning te benoemen. De makelaar knikt instemmend. "Het is ontzettend ruim! Hier kunt u met gemak een nieuw gezin stichten."

Onthutst kijk ik hem aan. Hoe ontactisch kun je zijn? "Nou ja, als u daar aan toe bent, bedoel ik." "Nee, sorry. Dit gaat het niet worden. Ik zou hier nog ongelukkiger worden dan ik nu al ben en dat lijkt mij niet het streven. Bedankt voor de rondleiding." Ik geef de makelaar een hand en loop de voordeur uit.

Als ik Boris bel om het verhaal te vertellen, gieren we het uit. "Zei hij dat echt? Wat een gek! Ik ga je een nummer geven van een kennis die zijn tweede huis voor een periode van minimaal een halfjaar wil verhuren. Ga daar maar eens achteraan." 

De populaire VROUW magazine-rubriek Helen’s dagboek is nu vanaf de eerste aflevering wekelijks op VROUW.nl te lezen. Heb je Helen's avonturen altijd al willen (terug)lezen? Elke vrijdagochtend staat er op VROUW.nl een nieuwe aflevering!