Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Huilende vrouw in bed
Foto: Hollandse Hoogte
Helen's dagboek

Aflevering 50: 'Als ik weer in bed lig,
moet ik vreselijk huilen'

H

Helen is tekstschrijver, moeder van Max en Nina, en tien jaar getrouwd met Paul. Haar wereld stort in als ze verliefd wordt op gezamenlijke vriend, Boris. Paul is erachter gekomen dat de twee een affaire hebben en de scheiding is ingezet.

Maandag

"Het is een prima huisje! We hebben het destijds gekocht als investering en mijn vrouw is er op los gegaan. Ze heeft het helemaal stukgestyled, haha! Het heeft me klauwen met geld gekost. Ach, kom nou maar kijken, dan ben je meteen verkocht." De kennis van Boris klinkt joviaal en ik hang opgewonden op.

Ik zie een schattig huisje voor me, met een woonbladachtige inrichting. Het is geheel gemeubileerd, wat de aanschaf van een complete uitzet onnodig maakt. Dat zou een fijne start zijn... Volgende week kan ik komen kijken.

Woensdag

"Ben jij hier met kerst?" Zowel toon als inhoud van de vraag geven me een ongemakkelijk gevoel. "Dat weet ik niet, Paul. Ik ga volgende week dat huisje bezichtigen en als dat wat is, kan ik er vrij snel in. Maar dat zal niet voor kerst zijn." Ik had me voorgenomen de feestdagen op me af te laten komen. Ik wilde en kon niets plannen.

"Oké. Zou jij het een probleem vinden als ik een last minute-skireisje boek?" Ik sta perplex van het egoïsme. Hoe kun je nou in deze situatie voor jezelf kiezen en de kinderen alleen laten? "Skiën? Met wie?" "Ja, dat zijn we nu dus aan het bekijken. Erik en Michiel zien het wel zitten en waarschijnlijk kan Jasper ook wel mee."

Ik slik. Er zijn dus al verregaande plannen met zijn vrienden, waarvan één vrijgezel, één net gescheiden en één in een huwelijk waarin ieder een eigen leven leidt. Ik wil er tegenin gaan, maar zie dan ook de voordelen. Geen ongemakkelijke bezoekjes bij schoonouders, geen heftig emotionele momenten en geen ruzie.

En als ik de kinderen een dag bij mijn moeder breng, kunnen Boris en ik ook nog wat plannen. "Paul, je doet maar. Je mag zelf aan de kinderen vertellen dat je er een jaartje niet bij bent, maar mijn zegen heb je."

Vrijdag

Ik schrik wakker van een geluid en kijk op mijn telefoon: 03.43 uur. Beneden hoor ik iets vallen. Het moet Paul zijn. Hij zou laat thuiskomen had hij voorspeld, maar toch klopt mijn hart in m’n keel. Ik doe alle lichten aan en loop naar beneden.

Als ik de keuken binnenkom, zie ik Paul ongecontroleerd een glas melk inschenken. Op de grond ligt de roze broodtrommel van Nina. "Even preventief een glaasje melk drinken. Dit kan weleens een fikse kater worden", lalt hij met een dubbele tong.

"Oké. Doe je zachtjes als je naar bed gaat? De kinderen lagen er wat later in en ik wil niet dat ze wakker worden." Hij knikt en kijkt dan ineens ontzettend verdrietig. "Mag ik je heel even vasthouden, Helen? Ik mis je." Die zag ik niet aankomen. "Nee, je bent dronken." Hij kijkt nog verdrietiger. Als ik weer in bed lig, moet ik vreselijk huilen. 

De populaire VROUW magazine-rubriek Helen’s dagboek is nu vanaf de eerste aflevering wekelijks op VROUW.nl te lezen. Heb je Helen's avonturen altijd al willen (terug)lezen? Elke vrijdagochtend staat er op VROUW.nl een nieuwe aflevering!