Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

popcorn en 3d bril
Foto: David Cleveland | Hollandse Hoogte
Helen's dagboek

Aflevering 51: 'Hij reageert totaal niet
en de stilte vliegt me aan'

H

Helen is tekstschrijver, moeder van Max en Nina en tien jaar getrouwd met Paul. Haar wereld stort in als ze verliefd wordt op gezamenlijke vriend Boris. Paul is erachter gekomen dat de twee een affaire hebben en de scheiding is ingezet.

Maandag

"Mijn vrouw heeft het helemaal stuk gestyled", had de eigenaar van het huis gezegd. Ja, stuk gestyled is het zeker! Het goud schreeuwt me tegemoet en alle meubels komen overduidelijk uit één lijn, passend bij de kussens en de gordijnen in een soort maïsgeel-ivoren kleurstelling. Het is zó niet mijn smaak, maar toch heeft het sfeer.

Als alle accessoires worden meegenomen en ik de spiegels en 'kunstwerken' van de muur haal, wat mooie plaids over de banken gooi en het geheel aankleed met mijn eigen spullen, dan heeft het absoluut potentie. Zoveel meer dan alles wat ik hiervoor heb gezien. De huur is torenhoog, maar daar heb ik me inmiddels bij neergelegd. Scheiden is ook financieel flink lijden.

Ik kan nog geen 'ja' zeggen. "Mag ik er nog een weekje over nadenken?" De eigenaar lacht breeduit en pakt me bij mijn schouders. Alsof we al jaren beste vrienden zijn, terwijl hij niet meer is dan een vage kennis van Boris.

"Van mij mag het! Ik heb je zien kijken en weet toch wel dat je het doet. Laat het maar even lekker bezinken, het is een emotioneel besluit. Ik reserveer het voor je." Zijn lieve woorden raken me en ik schiet vol. En zo sta ik ineens op de schouders van een wildvreemde man uit te huilen.

Dinsdag

"Dus je neemt het huis?" Paul kijkt star voor zich uit. "Ja. Ik denk het wel. Ik wil er nog een paar dagen over nadenken, maar ik heb er een goed gevoel over." Hij reageert totaal niet en de stilte vliegt me aan. Ik trek mijn jas aan en loop naar buiten. Even een frisse neus halen.

Zaterdag

Paul begon vanmorgen met de voorbereidingen voor zijn weekje wintersport en ik zit met de kinderen in de bioscoop. Ik ben momenteel zo labiel dat ik overal om moet huilen. Het gesleep met ski’s en de zoektocht naar een skibril kan ik niet aanzien en ik wil ook niet dat de kinderen me steeds zien huilen.

De Happy Feet-pinguïns die in 3D op me afkomen dansen, leiden geweldig af. De kinderen hebben de grootste lol en ik eigenlijk ook. Dan krijg ik een sms van Boris. 'Lieve Helen, ik kijk zo uit naar kerst met jou. Even voor mijn planning: red je 15.00 uur?'

Kerst met Boris. Nee, dat had ik vorig jaar rond deze tijd ab-so-luut niet gedacht. 'Ja, dat red ik wel. Wat gaan we doen?' tik ik terug. 'Van elkaar genieten' is zijn antwoord.

Ineens smaakt de popcorn beter en zijn de pinguïns nog grappiger. De gedachte aan een middag, een avond en een nacht met Boris, maakt me ineens bijna euforisch van geluk. Wat een rollercoaster aan emoties is dit toch... 

De populaire VROUW magazine-rubriek Helen’s dagboek is nu vanaf de eerste aflevering wekelijks op VROUW.nl te lezen. Heb je Helen's avonturen altijd al willen (terug)lezen? Elke vrijdagochtend staat er op VROUW.nl een nieuwe aflevering!