Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Man en vrouw in restaurant
Foto: Image Source/Zero Creatives | Hollandse Hoogte
Helen's dagboek

Aflevering 58: 'Stapt hij zo makkelijk
over ons heen?'

H

Helen is tekstschrijver, moeder van Max en Nina, en tien jaar getrouwd met Paul. Haar wereld stort in als ze verliefd wordt op gezamenlijke vriend Boris. Zij en Paul hebben een punt achter hun huwelijk gezet en Helen heeft een huisje gehuurd.

Donderdag

Ik check nog even mijn make-up voor ik de auto uitstap. Zie ik er te goed uit? Ik heb behoorlijk getwijfeld thuis. Wat trek je aan als je zo kort na de scheiding met je ex afspreekt? Ik wil hem niet het idee geven dat ik er probleemloos mee omga. Dat het leven voor mij één groot feest is.

Want de werkelijkheid wil dat ik ontzettend slecht slaap en er nog geen dag voorbij is gegaan dat ik niet heb gehuild. De scheiding hangt als een donkere wolk boven mijn hoofd, maar ik wil ook niet binnenkomen als een wrak met een bleek gezicht en roodomrande ogen.

Ik heb gekozen voor de gulden middenweg. Geen bijzondere kleding, beschaafde make-up en los haar. In de lunchroom waar we hebben afgesproken is het druk, maar ik zie hem meteen zitten.

Hij ziet er goed uit, beter dan ik eigenlijk. Het lijkt wel alsof hij onder de zonnebank heeft gelegen en zo te zien is hij naar de kapper geweest. Ik weet niet wat ik ervan moet denken. Stapt hij zo makkelijk over ons heen?

Vrijdag

"Wees blij, Helen! Hij had ook helemaal in de put kunnen zitten. Dan had je je alleen maar zorgen om hem gemaakt en dat was ook niet goed geweest." Ik weet het. Mijn moeder heeft gelijk. Maar er was gisteren iets aan Paul waar ik me geen raad mee wist. Hij was koel en afstandelijk en leek zich volledig met onze breuk te hebben verzoend.

Zijn manier van praten liet nauwelijks ruimte voor vragen als: 'Hoe gaat het met je?' of 'Mis je mij?' Misschien ook wel beter. Het was vooral 'zakelijk wat afspraken maken'. "Wie weet heeft hij allang een ander", oppert ze dan. Ja, daar heb ik ook al aan gedacht. Ik kan me er helemaal niets bij voorstellen...

Zaterdag

"Hoe laat komen de kinderen morgen terug?" We zitten op de bank een film te kijken en Boris schenkt een glas wijn in. "Begin van de middag. Paul gaat tennissen." "En dan zijn ze hier tot..?" "Eh... dinsdag volgens mij. Ik moet even in mijn agenda kijken."

Voor de kinderen is het wel fijn dat ze ons om de paar dagen zien, maar de onregelmatigheid van onze schema's vraagt om de nodige planningscapaciteiten. Boris moet lachen. Duizend keer beter dan zo nu en dan een weekend bij papa, toch?"

Ik knik. Daar heeft hij gelijk in. "Nou, dan zorg ik dat ik morgen tegen het eind van de ochtend weg ben. "Opgelucht haal ik adem. Een confrontatie tussen Paul, de kinderen en Boris is nog veel te vroeg. Hoe moet ik dat ooit aanpakken? "Max, Nina... kennen jullie Boris nog? 'Nou, dat is dus mama's nieuwe vriend..." 

De populaire VROUW magazine-rubriek Helen’s dagboek is nu vanaf de eerste aflevering wekelijks op VROUW.nl te lezen. Heb je Helen's avonturen altijd al willen (terug)lezen? Elke vrijdagochtend staat er op VROUW.nl een nieuwe aflevering!