Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

man geeft vrouw cadeautje
Foto: Hollandse Hoogte/Caiaimage
Helen's dagboek

Aflevering 89: 'Marleen gaat definitief een rol
in het leven van mijn kinderen spelen'

Redactie VROUW

H

Helen is tekstschrijver en moeder van Max en Nina. Ze is net gescheiden van Paul en nu samen met Boris. Paul heeft inmiddels ook een vriendin, Marleen.

Dinsdag

Als ik de kinderen naar school heb gebracht, rijd ik even langs Paul om Max' tennisspullen op te halen. Hij straalt als hij opendoet. Of ik koffie kom drinken... Ik heb een rustige dag en besluit het te doen. Zo kunnen we ook even de kinderen bespreken.

Ik vraag me af waarom hij zo blij kijkt. "Ben je weer gelukkig?" De vraag ontglipt me. Ik wil bevestiging van wat ik zie. Ik wil horen dat hij mij niet langer verwijt dat ik hem heb verlaten voor Boris. Ik wil horen dat hij er vrede mee heeft. "Heel erg gelukkig zelfs; ik heb Marleen ten huwelijk gevraagd."

Ik verslik me zowat in mijn koffie; ten huwelijk gevraagd!? De inkt onder onze echtscheidingsdocumenten is nog maar nauwelijks gedroogd en hij stapt in het volgende huwelijksbootje? "Jeetje. Wat snel! Nou eh... gefeliciteerd." Onhandig geef ik hem drie zoenen.

Marleen is dus een blijvertje, denk ik als ik even later in mijn auto stap. Marleen gaat definitief een rol in het leven van mijn kinderen spelen. Het geeft me een onaangenaam gevoel, ook of misschien wel juist doordat mijn moeder zei dat ze een koude blik in haar ogen had. 

Donderdag

"Dus we gaan ergens volgende week uit eten. Spannend hè?" Weer die puberale toon van mijn moeder. Ze heeft uit alle mails ene Rob geselecteerd en ze zijn sinds deze week flink aan het mailen. Maar nu al afspreken vind ik wel erg snel. Wat heeft iedereen toch?

Paul gaat na een paar maanden met Marleen trouwen, mijn moeder gaat na een paar mails al daten. Nee, dan Boris en ik... Hij blijft pas sinds kort slapen als de kinderen er zijn en we doen alles zo voorzichtig mogelijk. Misschien moeten wij de vaart er ook maar eens achter zetten, bedenk ik me. Ik ga hem eens vragen naar dat huis waar hij het pas over had. "Luister je wel?" Ik besef dat ik in gedachten ben en niets heb gehoord van wat mijn moeder heeft gezegd. 

"Sorry mam. Ik ben een beetje afwezig. Paul vertelde dinsdag dat hij gaat trouwen en jij gaat daten. Ik moet er even aan wennen." "Trouwen met dat kille mens? Dat is niet goed hoor!" Ze zegt het met zoveel overtuiging, dat ik er de rillingen van krijg. Waar stort Paul zich in? En waar trekt hij Max en Nina in mee?