Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

bruidsmeisje
Foto: hollandse hoogte- Caiaimage
Helen's dagboek

Aflevering 90: 'Ik wil niet
van de ene ruzie in de andere rollen...'

Redactie VROUW

H

Helen is tekstschrijver en moeder van Max en Nina. Ze is net gescheiden van Paul en nu samen met Boris. Paul heeft ook weer een vriendin. Sterker nog: hij wil trouwen met Marleen!

Dinsdag

Nina rent op me af en springt in mijn armen. In de verte zie ik Max aankomen. Hij sjokt en zijn gezicht staat op onweer. "Is je broer vanmorgen met het verkeerde been uit bed gestapt?" vraag ik Nina. Ze waren vannacht bij Paul. "O nee, hij is kwaad omdat papa en Marleen gaan trouwen."

Ik schrik. Dat is ook zo: dat zou Paul ze deze week ergens voorzichtig brengen... Het is bij Max dus verkeerd gevallen. "Wat vind jij er dan van?" Mwah, het maakt mij niet zoveel uit. Ik vind het natuurlijk wel stom dat jullie dan echt niet meer bij elkaar komen, maar van Marleen mag ik bruidsmeisje zijn. En dat is wel leuk, toch?"

Ze kijkt mij met haar grote ogen aan. Ik slik mijn tranen weg en kus haar voorhoofd. "Dat is hartstikke leuk, meisje." "Maar ik vind jou voor altijd de allerliefste hoor! En ik ga Marleen noooooit mama noemen. Daar is ze te stom voor."

Max staat inmiddels naast mij en heeft zijn armen om m’n middel geslagen. "Wist jij het al?" wil hij weten. Ik knik. "Hij had toch nog wel even kunnen wachten? Ik denk dat hij Marleen echt niet voor altijd leuk gaat vinden. Ik ben haar nu al zat."

Woensdag

Ik heb zojuist een afspraak voor een bezichtiging gemaakt, dinsdag 10.00 uur. Red je dat? X. Dit sms’je maakt het wel heel echt ineens. Boris en ik gaan samen naar een huis kijken, een koophuis nog wel. Is die stap niet te groot? Kunnen we niet beter eerst samen wat huren? Ik word er onrustig van. En dan krijg ik een volgend sms’je. Alleen bezichtigen, hè... Geen paniek, nul verplichtingen. Stap voor stap lieverd, ik hou van je. Alsof Boris aanvoelt wat ik denk. Met deze man wil ik oud worden. En samenwonen.

Vrijdag

Ik hang mijn vriendin Eva met een vreemd gevoel op. Ik stelde haar voor vanavond uit eten te gaan en bij te kletsen, maar ze kon niet. Ze klonk gehaast, ongemakkelijk en het telefoongesprek duurde hooguit twee minuten. Zou ze dat ex-vriendje weer zien? Moet ik haar dat vragen? Ik wil niet van de ene ruzie in de andere rollen... Ineens besef ik dat mijn moeder vanavond haar date heeft. Snel stuur ik een berichtje om haar een fijne avond te wensen. Dank je. Ik bel als ik wat weet! krijg ik terug.

Gerelateerde onderwerpen