Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

stel in de keuken
Foto: Hollandse Hoogte-Cultura Images RF
Helen's dagboek

Aflevering 92: 'Mijn onderbuikgevoel
wordt er niet minder om'

Redactie VROUW

H

Helen is moeder van Max en Nina. Na tien jaar huwelijk met Paul, is ze nu verliefd op Boris. Ze is bezorgd om haar vriendin Eva, die net heeft gebroken met haar toyboy.

Maandag 

Ik blader voor de zoveelste keer door de brochure van het huis waar Boris en ik ons oog op hebben laten vallen. Ons eerste bod is net uitgebracht. "Wat vind jij eigenlijk van de keuken?" vraag ik voorzichtig. "Hm. Twijfelgeval, hè? Het is net te mooi om eruit te laten slopen, maar eigenlijk ook net te lelijk om genoegen mee te nemen."

Ik durf niet te zeggen dat ik de keuken echt onacceptabel vind. Het huis is zo ontzettend duur... Boris neemt de hele financiering voor zijn rekening, en daardoor heb ik het idee dat het zijn huis wordt. Bij Paul en mij was alles van 'ons'. Als dit 'ons' huis was, had ik allang op mijn strepen gestaan en besloten dat er een andere keuken in zou komen.

"Je vindt het niets, hè, ik zie het aan je gezicht." Ik schud verontschuldigend mijn hoofd. "Nee, sorry. Ik zou er veel liever een gezellige woonkeuken van maken. Dit is zo strak en kil... Maar wie weet wat ik met een mooie oude tafel en een goede styling kan doen."

"Lieve Helen, het wordt net zo goed jouw huis als het mijne. Als jij die keuken niet mooi vindt, gaat-ie eruit. Als de koop rond is, ga je maar een nieuwe uitzoeken." Jeetje. Dat zo’n besluit zo makkelijk genomen wordt…

Ineens besef ik dat ik helemaal niets weet van Boris' financiële situatie. Ik weet niet wat hij verdient of wat hij heeft gespaard. Misschien heeft hij wel bakken met geld… Het lijkt in ieder geval geen issue voor hem te zijn. Raar is dat: van de man met wie ik de rest van mijn leven wil delen weet ik zo veel nog niet. Van Paul wist ik alles…

Woensdag

Sorry schat, was vreselijke druk met werk en heb aan een korte zakenreis een paar dagen weg geplakt. Bel je als ik terug ben. X Eef. Waarom belt ze niet even maar doet ze het af met een sms? En waarom schrijft ze niet wanneer ze terug is? Met wie is ze weg? Mijn onderbuikgevoel wordt er niet minder om. Ik wil haar zien als ze terug is, niet alleen maar spreken. Er klopt iets niet. 

Vrijdag

Boris komt binnen met een fles champagne. "Ons bod is geaccepteerd", lacht hij, terwijl hij zijn armen om me heen slaat en me kust.