Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: hollandse Hoogte- EyeEm Mobile GmbH
Helen's dagboek

Aflevering 93: ‘Waarom zoen ik
met mijn ex-man?'

Redactie VROUW

H

Helen is tekstschrijver en moeder van Max en Nina. Ze is gescheiden van Paul en heeft een relatie met Boris. Paul gaat trouwen met zijn vriendin. Helen en Boris hebben samen een huis gekocht.

Dinsdag

"Nog één wijntje doen?" vraagt Paul. Ik twijfel. Ik ben al veel langer bij hem dan de planning was. Ik kwam alleen om Max’ voetbaltas af te geven, maar nu zitten we al anderhalf uur samen aan de keukentafel. Heel licht voel ik de roes van de twee glazen die ik op heb. Marleen is een paar dagen met een vriendin weg en Boris zit voor zaken in België. De kinderen slapen. 

Vanaf het moment dat ik binnenkwam, hebben we honderduit gepraat. Allebei. Over de kinderen, over mijn moeder en Eva, wat zakelijke aangelegenheden en inmiddels ook over de scheiding. Het is gezellig. Raar, maar gezellig. "Een half glas, meer niet", zeg ik, terwijl ik mijn telefoon check of ik nog geen bericht van Boris heb ontvangen. "Ik moet nog rijden."

"Gaat het goed tussen jullie?" Paul knikt richting mijn telefoon, alsof hij weet waarom ik daar op keek. Ineens voelt het ongemakkelijk. Ik heb nog niet verteld dat Boris een huis voor ons heeft gekocht. "Ja. Heel goed. Het is anders, maar ik voel me fijn bij hem."

Ik sta op om een glas water te pakken en ineens staat Paul achter me. Hij slaat zijn armen om mij heen en drukt me dicht tegen zich aan. "Ik mis je Helen. Ik weet dat het beter is zo, maar ik mis je." 

Ik draai me om en kijk in zijn vertrouwde gezicht. En dan ruik ik zijn vertrouwde geur. Ik voel hoe de tranen in mijn ogen springen en er een spanning ontstaat. We staan misschien drie seconden zo, maar het lijken wel minuten. En dan zoenen we elkaar. Tegelijk.

Woensdag

Vanavond ben ik bij je. Mét Belgische verrassing! X Het sms’je van Boris maakt me wakker, maar wordt direct naar de achtergrond verdreven door de gedachte aan gisterenavond. Ik heb met Paul gezoend. Waarom zoen ik met mijn ex-man nét in de week nadat ik met mijn nieuwe liefde een huis heb gekocht? 

Waarom doe ik dat überhaupt? Ik was toch weer gelukkig? Ik zou het op de twee glazen wijn kunnen gooien, maar dat zou onzin zijn. Die hebben mij vast wat overmoediger gemaakt, maar zijn geen excuus. Paul schrok er gelukkig net zo van als ik. We hebben unaniem besloten dat het niet gebeurd is. Nu moet ik het nog zien te vergeten.