Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | EyeEm Mobile GmbH
Helen's dagboek

Aflevering 95: ‘Mijn beste vriendin
drinkt haar verdriet weg'

Redactie VROUW

H

Helen is moeder van Max en Nina. Ze is gescheiden van Paul, die met zijn nieuwe vriendin gaat trouwen. Haar beste vriendin Eva is zichzelf niet de laatste tijd.

Het is nu een week geleden dat Bob en ik onverwacht bij Eva aan de deur stonden. Nietsvermoedend deed ze de deur open en ik zag haar kort schrikken.

Eva-manier

“HELEN! BOB!” Ze viel ons om de nek en gilde het uit op een typische Eva-manier. “Komen jullie een wijntje doen? Wat leuk!” Ze trok ons mee naar binnen en het viel me op dat haar huis een rotzooi was. Niets voor Eva. Ik vond ook dat ze er wat slonzig uitzag.

Ze was nog steeds prachtig, maar haar haren zaten in een onverzorgde staart en haar mascara was uitgelopen. Toen ze naar de keuken liep om glazen te pakken, probeerde Bob mijn blik te vangen terwijl hij naar eenfles op de grond wees. 

Ongemakkelijke stilte

“Leeg,” mimede hij overdreven. Ineens viel het kwartje dat Eva aangeschoten was.“Hoe is het met jullie?” vroeg ze terwijl ze de glazen ongecontroleerd vulde. “Goed. Maar daar komen we niet voor. We horen amper wat van jou, we maken ons zorgen. Hoe is het met jou, Eva?” Bob zei het krachtig. Hier was geen ruimte voor een smoesje. Eva nam een flinke slok en begon raar te lachen. “Met mij is het prima. Single zijn bevalt me uitstekend. Ik ben gelukkig!” 

In de ongemakkelijke stilte die volgde, keken Bob en ik haar onder- zoekend aan. En toen begon ze te huilen. “Ik heb mijn leven verknald! Jarenlang heb ik de ene na de andere man versleten, nooit een serieuze relatie gehad, en nu is het te laat.”Ik ging naast haar zitten en sloeg een arm om haar heen. “Nou, te laat... je hebt nog een heel leven, lieverd,” probeerde ik haar te sussen.“Ja, maar zonder kinderen. Ik ben in de overgang. Veel te vroeg!”

Furieus

Het houdt me dag en nacht bezig. Mijn beste vriendin kan geen kinderen krijgen en ze drinkt haar verdriet weg. Hoe kan ik haar helpen? Boris stelde vanmorgen voor dat ik draagmoeder kon worden. Ik reageerde furieus. 

“Absoluut niet! Ik kan toch niet negen maanden een kind bij me dragen om het vervolgens af te staan? Hoe bedenk je zoiets?” Hij probeerde het nog even als een grapje af te doen, maar dat werkte niet voor mij. Hij heeft me het gevoel gegeven dat ik een oplossing heb, maar die niet wil uitvoeren.

Jij op VROUW

Herken jij je in Helens Dagboek? Maak jij misschien iets soortgelijks mee?

Deel het met ons