Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Roos Koole Fotografie
Helen's dagboek

Aflevering 97: 'Ik heb meteen spijt
als ik zijn gekwetste blik zie'

H

Helen is moeder van Max en Nina. Ze is gescheiden van Paul en heeft nu een relatie met Boris. Maar Paul lijkt toch nog gevoelens voor haar te hebben...

Maandag

Ik kruip in bed tegen Boris aan en hij slaat zijn armen om me heen. Ik denk dat ik nooit aan dit fijne gevoel ga wennen. Ik zie dat iets hem bezighoudt. "Waar denk je aan?"

"Aan dat je met mij wilt trouwen. Ik had niet gedacht dat je dat ooit nog zou doen." 
"Ik ook niet. En het hoeft ook niet per se hoor. Ik hoef niet te trouwen, maar voor jou maak ik een uitzondering."

Dinsdag

Als Paul de kinderen thuisbrengt, blijf ik in de deuropening staan. Boris is er niet, dus hij zou even kunnen binnenkomen. Ze ontwijken elkaar nog steeds en tot een echte ontmoeting is het sinds onze scheiding niet meer gekomen. Maar nu wil ik Paul niet binnen hebben.

Sinds onze zoen en zijn biecht dat die hem maar niet loslaat ben ik afstandelijk, in de hoop dat hij de hint begrijpt. Hij gaat trouwen met Marleen; wat bezielt hem juist nu weer gevoel voor mij toe te laten?

"Zeg eh... zullen we binnenkort weer eens als gezin iets leuks met de kinderen doen? Een dag met z’n vieren naar de Efteling bijvoorbeeld? Ik denk dat we Max en Nina niet blijer kunnen maken." Verbaasd kijk ik hem aan en ik voel dat ik boos word; hij mag de kinderen niet gebruiken om dicht bij mij te zijn. 

"Paul, de kinderen zijn net een beetje gewend aan de nieuwe situatie. Weer een happy family uithangen, zal ze alleen maar in de war maken. Nee, je gaat maar met Marleen met ze naar de Efteling. Dat is hoe het nu is. Jij met Marleen, ik met Boris. En net zoals jullie trouwplannen hebben, sluit ik dat bij ons ook niet uit."

Ik heb meteen spijt als ik zijn gekwetste blik zie. "Sorry, je hebt gelijk. Ik weet niet wat er is met mij, Helen. Ik heb het er de laatste paar weken ineens veel moeilijker mee. Nu de woede is gezakt lijkt het wel alsof mijn echte gevoel weer naar boven komt. Ik mis 'ons' bij vlagen enorm."

"Hier moet je echt zelf uit zien te komen, Paul. Het is over tussen ons en het gaat nooit meer iets worden. Misschien ben je wel niet zo overtuigd van Marleen als je denkt."

"Nee. Misschien niet. Ik weet het niet. Nou... ik ga. Sorry dat ik je hiermee lastig val." Hij draait zich om en loopt het tuinpad af. Bah, als Paul niet langer gelukkig is met Marleen, betekent dat voor mij ook een zorg erbij...

Jij op VROUW.nl

Herken jij je in de avonturen van Helen? Maak jij misschien iets soortgelijks mee?

Vertel het ons hier!