Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: hollandse hoogte - eyeEm Mobile GmbH
Helen's dagboek

Aflevering 99: 'Ik maak een foto
en stuur die door naar Paul'

H

Helen is tekstschrijver en moeder van Max en Nina. Ze is gescheiden van Paul en heeft net een huis gekocht met Boris. Pauls relatie met Marleen lijkt te wankelen.

Maandag

"Wat was het gezellig, hè?" Ik heb mijn moeder aan de telefoon die even wil napraten over Sinterklaas. Zij en haar nieuwe vriend hebben pakjesavond met ons meegevierd, heel onverwacht. We waren aanvankelijk van plan het met z’n viertjes te doen, maar toen mijn moeder voorzichtig voorstelde dat zij en Rob ook wat cadeautjes zouden kopen, kon ik niet weigeren. Ik gun haar het geluk zo!

"Het was heel gezellig. Misschien loop ik te hard van stapel, maar ik vind Rob echt een ontzettend leuke man. Hij past goed bij je." “Vind je dat echt? O, ik ook! We denken erover een weekendje samen weg te gaan. Wat vind jij?" "Doen!" Ik meen het uit de grond van mijn hart. Dat ze elkaar nog maar net en via internet kennen, houdt mijn gevoel niet tegen.

Woensdag

Wat trek jij zaterdag aan? Wel een beetje sexy hoor, we zijn nog geen vijftig! X Hm. Eva probeert mij subtiel per sms duidelijk te maken dat een gewone spijkerbroek en iets leuks erop niet volstaat. Wat dan? Wat ik ook aantrek, het zal toch in het niet vallen bij wat Eva draagt, gok ik. Die kan er soms zo ordinair bijlopen. 

Ik zie steeds meer op tegen het feest. Zo met de verhuizing in aantocht zijn er wel duizend andere dingen die ik liever doe in het weekend, maar ik heb het beloofd. "Ik heb nog een leuke lange rok met ruiten en een auberginekleurige coltrui liggen. Is dat wat?" stuur ik terug. Vrijdag maar even snel winkelen, in de hoop dat ik iets geschikts tegenkom… 

Vrijdag

De kinderen zijn bij Paul en Marleen, en Max’ Hyves staat nog open van gisteren. Ik lees geamuseerd zijn krabbels door; de meeste gaan over voetbal, vuurwerk en school. Als ik de pagina van een vriendje open, zie ik dat hij daar heeft geplaatst dat hij gek wordt van het geruzie thuis. "Ik hoop dat mijn vader en Marleen snel uit elkaar gaan. Ik vind haar zo stom en ze maken alleen maar ruzie. Gek word ik ervan."

Ik word boos. Paul en ik hebben de ruzies zoveel mogelijk voor de kinderen weten te verbergen, en nu maken zij er een potje van! Ik maak een foto van mijn scherm en stuur die door naar Paul. "Doe er wat aan", schrijf ik erbij.