Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Vrouw in bed
Foto: Hollandse hoogte - eyeEm Mobile GmbH
Helen's dagboek

Aflevering 100: 'Welke moeder
doet dit nou?'

H

Helen is tekstschrijver en moeder van Max en Nina. Ze is gescheiden van Paul en heeft met Boris net een huis gekocht. Met beste vriendin Eva is ze naar een feest geweest.

Dinsdag

Ik ben lusteloos en down en moet steeds aan het feest van zaterdag denken. Het was onverwacht gezellig. Meer dan gezellig zelfs. Het begon wat geforceerd: we kenden er niemand, Eva was al een beetje aangeschoten en ik misschien nog te nuchter.

Het zou maximaal een uur of drie duren, had ik besloten. Dan had ik aan mijn verplichtingen als Beste Vriendin voldaan. Maar drie wijntjes later dacht ik daar heel anders over. En toen legde Eva een half pilletje in mijn hand. "Hier! Voor één keer", schreeuwde ze boven de muziek uit. Ze nam de andere helft in haar mond en spoelde het weg met haar wijn.

In de euforie van het moment deed ik hetzelfde, gevolgd door paniek. Wat had ik gedaan? Eva trok me mee naar buiten. "Het is maar een halve pil, Helen, maak je geen zorgen. Ik ben bij je. Morgen kunnen we de hele dag luieren, je hebt geen verplichtingen, niemand die wat merkt. Kom op! Doe gewoon weer even alsof je 18 bent."

Ik dacht aan de kinderen, Boris, zelfs aan mijn moeder. Als die dit eens wisten… Maar een halfuur later maakte mij dat allemaal niets meer uit. We dansten tot vier uur ’s nachts en hebben vervolgens bij Eva thuis nog tot in de ochtend gekletst. Het gevoel was fantastisch.

De pillen had ze gekregen van Michiel, die veel jongere vriend van een tijdje terug. Van zijn cocaïnegebruik moest ze niets hebben, maar dit kon zo nu en dan geen kwaad, verzekerde ze mij. Zaterdagnacht vond ik dat ook. Nu schaam ik me diep. Welke moeder van twee kinderen doet dit nou?

"Heel veel meer moeders dan jij denkt", beweerde Eva stellig. Ik weet het niet. Ik verdenk er in elk geval niemand op het schoolplein van. Hoe leuk het ook was: voor mij was dit eens maar nooit meer. Ik ben alleen bang dat Eva daar anders over denkt. Misschien doet ze dit wel vaker dan ze mij vertelt… Ze vertrouwde me namelijk ook toe dat ze zo nu en dan nog het bed deelt met Michiel. 

Donderdag

Helen, heb jij tijd om volgende week te lunchen? Groet, Marleen. De sms komt volstrekt onverwacht. Ik heb geen idee wat Pauls vriendin van mij wil. Paul heeft mijn sms over hun ruzies volstrekt genegeerd... misschien gaat het daar over?