Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Help, ik ben moeder!

'Kan ik mijn kind wel rondrijden
in een wagen uit 2014?'

blogger

Marloes Grimbergen

T

Toen ik net zwanger was, was ik vastbesloten me niet te laten meezuigen in de marketinghysterie rondom het moederschap. Ik zou normaal blijven doen, alles tweedehands aanschaffen en mijn kind niet al verwennen met dure spullen voordat hij geboren zou zijn. Ik zou me niet laten beïnvloeden door welke mammamaffia dan ook, en de folders van babyspeciaalzaken zou ik links laten liggen. Voor het argument Je wil toch het beste voor je kind zou ik niet vallen. Ha!

Al in het eerste trimester van mijn zwangerschap begon ik mij te oriënteren op een kinderwagen. Ik wilde dat ene model waar al die modellen mee lopen en die continu in de weg reden in het Vondelpark. Op Marktplaats stonden er genoeg te koop en dat scheelde al gauw zo’n dikke 600 euro. Ik was al bijna in de auto gestapt naar Friesland voor een donkerblauwe limited edition toen ik me bedacht dat ik misschien toch wat meer research moest doen.

Toch wat research

Geen overbodige luxe, want het bleek dat dit model voor lange mensen (zoals mijn vriend en ik) toch niet zo handig was (waarom dan wel voor modellen?). Via fora werd ik geleid naar het merk dat aangeraden werd door lange mensen. Dit merk is overigens net zo duur als het hippe merk, dus qua prijs maakte het niets uit.

Ook op Marktplaats werd deze wagen genoeg aangeboden. Maar voordat ik in de auto stapte naar Zuid-Limburg voor een grijs exemplaar, bedacht ik dat het misschien toch wel handig was om een proefritje te maken met de betreffende wagen, in de babyspeciaalzaak om de hoek.

Met oefenweide

Een wagenpark van een middelgroot autoverhuurbedrijf is er niets bij. Mijn hemel wat stonden daar veel kinderwagens! Ook een speciaal aangelegde weg waar men proefritjes kan maken, ontbrak niet. We gingen op zoek naar 'ons' model.

Voordat we die vonden, was er al een blije verkoopster die vroeg waar we naar op zoek waren. Ze wees ons direct op het model dat ik in mijn hoofd had, maar dan (natuurlijk) de... limited edition. De vering voor en achter, de ergonomische zitting, de verstelbare duwstang en natuurlijk het luchtdoorlatende matrasje werden uitgebreid besproken. Dit 2016 model was absoluut een van de beste keuzes die je kunt maken voor je kind.

Eerste proefrondje

Een keuze van slechts 1200 euro (zonder accessoires). 'Je doet er jaren mee hoor!' riep de verkoopster toen ik mijn eerste proefrondje maakte door de winkel. 'Hartstikke stootbestendig', giechelde ze toen mijn vriend de bocht te krap maakte en tegen andere limited editions aanbeukte.

De verkoopster legde uit dat alle wagens in dit segment zo prijzig zijn en dat tweedehands op zich een optie is, maar ja, je weet nooit van wie die wagen geweest is en wat eraan mankeert. 'En tsja, je wil toch het beste voor je kind hè...' Alarmbellen gingen af! Abort mission kinderwagen nu. Deze woorden zouden mij als aanstaande moeder niet doen overgaan tot koop.

Verliefd op de wagen

Thuis ging de wagen niet uit mijn hoofd. Als een puber die voor het eerst verliefd is, bleef ik beelden van mezelf met de wagen zien. Op het strand, in het bos, ik klapte hem soepel in, ik huppelde, rende zelfs een stukje met hem. Ja, dit was mijn wagen. Onze wagen. Dus zocht ik weer op Marktplaats. Daar was het model uit 2016 tweedehands (uiteraard) nog niet te koop. En de modellen die wel te koop stonden, waren niet in de kleur die ik wilde.

Na nog wat Google- en speurwerk stuitte ik op de wagen die ik wilde, in de kleur die ik wilde, helemaal eerstehands en een nieuwprijs van nog geen 600 euro. Enige nadeel: dit was het model uit 2014. Met een net iets andere vering.

Goedkopere wagen

Ja jemig, straks stuitert de baby eruit. Wat nu? Rijd ik door een kuil in het bos en lanceer ik mijn zoon de boom in. Hoe leg ik hem dan later ooit uit dat hij nog maar 1 oog heeft? 'Ja mama wilde de goedkopere wagen en daardoor kregen we dat vreselijke ongeluk omdat de vering uit 2014 was en niet uit 2016.'

Een dag later bladerde ik door mijn oude babyalbum. Ik zag mezelf als een blije baby rondgereden worden door het bos van Sporthuis Centrum in een wagen zonder verstelbare duwstang, met bouwjaar 1981. Wat voor vering zou die gehad hebben? Was die bak wel ergonomisch? Hoe luchtdoorlatend was het matras? Ik zag eruit als een blije baby. Ik heb mijn beide ogen nog. Ik denk dat het model van 2014 wel kan. Snel bestellen voordat ik me bedenk!

OVER 'HELP, IK WORD MOEDER!'

Deze blog is van Marloes Grimbergen (34), die dit jaar voor het eerst moeder wordt. Marloes leefde ruim vijf jaar als vrolijke single in Amsterdam, tot ze eind vorig jaar haar grote liefde vond. Drie maanden later was ze zwanger en inmiddels bevindt zij zich in de voor haar hele nieuwe wereld van het moeder worden. Voor VROUW.nl neemt ze je mee op haar avontuur!