Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

beschuit met muisjes
Foto: Hollandse Hoogte/Sabine Joosten
Het zijn er twee!

2 zondagskinderen voor Eveline!
'Sacha moest naar de IC'

Eveline Bijlsma

E

Eveline Bijlsma (35) woont in Frankrijk vlak buiten Parijs en verwachtte - samen met haar Nederlandse vriend Kleis - een tweeling. In deze serie vertelde ze op VROUW.nl wekelijks over haar zwangerschap in het buitenland. Deze week werd de tweeling - bijna vier weken te vroeg - geboren!

'Kun je eigenlijk ook staand bevallen?', vroeg een van de zoons van mijn vriend. Ik stond op om te laten zien hoe sommige vrouwen in ingewikkelde installaties in de verloskamer willen hangen omdat dat inderdaad goed schijnt te werken. 

Intensive care

Maar nog voordat ik de demonstratie kon geven, braken mijn vliezen. Het was 14 juli, ik was net de 36e week ingegaan, de tweeling zou iets minder dan een maand te vroeg komen. Ik dacht dat het nog wel langer zou duren: er stond geen tas klaar en we konden het nummer van de bevallingskliniek niet vinden.

Maar Keesje en haar broertje Sacha werden toch echt op zondag 15 juli geboren, en wel om respectievelijk 11:40 en 11:45 uur. Zij kwam ongeschonden uit de strijd, hij kon niet goed zelf ademhalen en werd naar de intensive care gebracht. Een keizersnee was niet nodig geweest, maar desondanks lag ik nog uren in de verloskamer ter observatie vanwege een bloeding.

Sinds gisteren liggen we met z’n drieën op een kamer in de bevallingskliniek, waar we nog wel even moeten blijven; de baby’s waren allebei 2 kilo en moeten flink aankomen. Ik daarentegen... Volgende week meer over twee piepkleine kindertjes, natuurlijk willen bevallen van een tweeling en het engelengeduld van Franse verpleegsters!

Over Eveline Bijlsma

Eveline Bijlsma (35) is freelance correspondent in Frankrijk voor De Telegraaf, Elsevier en BNR Nieuwsradio. Ze beviel recent van een 'koningskoppel' en blogt wekelijks vanuit Frankrijk: dubbele pret, twee keer zoveel chaos en eigenaardige artsen.