Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Hoe date ik het ook alweer?

Waarom je volwassen kinderen
nooit je sleutel moet geven (rode oortjes alert!)

blogger

Patty Harpenau

T

Tja…hoe ga ik dit nu weer vertellen? Het gaat over een erotische date van mijn oom Bram. Hij is 78 herfsten oud en maakte onlangs kennis met zijn zoveelste aanstaande ex: een vitale dame van 80 lentes jong.

Je leest het goed: zijn aanstaande ex. Oom Bram, die meer een geadopteerde oom is dan een bloedverwant, beschikt namelijk over een enorme amoureuze levenskracht en heeft meer vrouwen versleten dan ik konijnen in mijn achtertuin heb.

Daarnaast is hij, gezien zijn leeftijd, een beetje kort van geheugen, wat tot verwarrende situaties leidt in het aanleunhuis waar hij woont. Kort gezegd: hij loopt nog wel eens in het holst van de nacht ‘per ongeluk’ de verkeerde kamer binnen.

Huwelijkskandidate

Dat er flinke discussies oplaaien tussen rivalen, hoef ik je niet uit te leggen. Overigens zit oom Bram in de ochtend volstrekt onschuldig aan de ontbijttafel en laat deze turbulentie met een stoïcijnse snoet over zich heen komen.

Het werd tijd, zo vond oom Bram, dat er een huwelijkskandidate kwam. Het jaloerse gedoe was hij zat. Met de hand schreef hij een brief onder nummer aan een nette krant. En een week later kwam er een antwoord, met de uitnodiging om een kopje koffie te gaan drinken.

Vitale deerne

Zo gezegd, zo gedaan: Oom Bram stapt in zijn Fiat en tuft naar Rotterdam. In het wegrestaurant wacht zij op hem en het klikt vrijwel direct. Over direct gesproken: zij legt hem uit dat ze seks heel belangrijk vindt en dat ze het op prijs zou stellen als hij niet moeilijk zou doen over orale seks.

Bram moet even slikken, maar vindt het eigenlijk uiterst lollig om zo’n vitale deerne te ontmoeten.

Het gesprek gaat zo vlot en leuk dat zij hem uitnodigt voor een glaasje sherry bij haar thuis. “Als jij nu nog even een half uurtje wacht, dan heb ik tijd om even de boel gezellig te maken”, fluistert ze ondeugend. Ze gaat naar huis en oom Bram koopt onderweg een bosje fleurige bloemen en roze liefdesgebak.

Not your first rodeo

Strikt een half uur later belt hij aan. Zij zwaait, gehuld in een peignoir van kant, de deur open: “Het bad loopt al vol, de fles sherry staat met twee glaasjes in de keuken. Ik wacht op je in bad.”

Oom Bram heeft het even benauwd, maar herinnert zich dan gelukkig de woorden van zijn Canadese vader: “Good luck, you old chap, this is not your first rodeo…”

Oom Bram duikt het warme water in. De telefoon rinkelt, nog een keer, en nog een keer. “Moet jij niet op nemen? Misschien is het dringend”, vraagt hij bezorgd. Zij schudt van nee, stapt elegant het bad uit en kruipt alvast tussen de lakens.

De telefoon gaat opnieuw. Maar zij negeert het geluid en oom Bram vergeet de wereld om zich heen.

Sleutel in het slot

Oeps…hoe zeg ik dit nu netjes: oom Bram – ik gebruik zijn eigen woorden – duikt op haar verzoek tussen de rails. Een veelzeggende uitdrukking die ik eerlijk gezegd nog niet kende. Hij belandt dus op zijn knieën aan het voetenuiteinde.

Hij hoort niet dat de er een sleutel in het slot gestoken wordt. Hij hoort niet dat de deur opengaat. Hij hoort niet de zoekende voetstappen die eerst door de woonkamer trippelen en vervolgens door de keuken. Hij hoort ook niet dat de slaapkamerdeur opengaat…

Wat doet u nu?

Maar wat hij wel ziet in de spiegel achter het hoofdeinde van het bed, is het compleet gechoqueerde gezicht van een mevrouw die verbluffend veel lijkt op zijn nieuwste verovering. Het is haar bezorgde dochter.

Ze staat stokstijf in de deuropening en het enige dat ze nog kan uitbrengen is: “Moeder, wat doet u nu?”

“Zeg…verzin je nou dit verhaal, zit je gewoon op te scheppen?”, vraag ik hem. “Welnee”, zegt oom Bram, “Op mijn leeftijd ben je alle gêne voorbij.” “Denk je aan je hart?’, vraag ik bezorgd. “Lieve schat, ik blijf beminnen tot ik sterf.”

Gelijk heeft hij…amen!

Wil je een mailtje ontvangen als er een nieuwe aflevering van 'Hoe date ik het ook alweer' online staat?

 

En, wat vind jij? Laat je horen!