Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Corbis
Hoe date ik het ook alweer?

En dan loopt
Patty’s date-avontuur plotseling helemaal mis

blogger

Patty Harpenau

E

Een normaal mens luistert naar de alarmbellen in z’n hoofd. Maar wat doe ik? Ik ga op avontuur. Fout, fout, fout…

Ik vraag me wel eens af welk bijzonder gen ik heb (of mis), maar ik moet weer zo nodig als een speurhond opzoek. Of als een soort Sherlock Holmes, maar dan zonder pet en pijp.

Waar ik het over heb? Ik heb het over gevaarlijke mannen op datingsites.

Bruine, blote billen

Er zullen ongetwijfeld ook sluwe vrouwen aan het werk zijn op de diverse sites, maar die krijg ik via mijn profiel niet te zien.

Wat ik wel zie zijn vrolijke mannen, die zich presenteren in te strakke fietsbroeken op hun fiets, of met strohoed in een sloep, met net geschoten eend en jachthond, met slaphangende vis en hengel, of als een blije eikel achter de grasmaaier.

En heus, ik kom ook bruine blote bolle billen tegen, dobberend op een luchtbed in een tropische zee.

Charmeur

Oeps…de fietsbroeken: alsof wij vrouwen goesting krijgen van een zeemleren lapje tussen de edele delen. Nou ja, kennelijk is dit type toch populair, want het merendeel van de foto’s is van mannen met fietsen!

Heren…kunnen we hier iets aan doen, denk ik nog. Want zo gaat het echt niet lukken hoor! Maar ineens zit er een berichtje in mijn box: Hallo Mooi, ik zou het leuk vinden om jou te ontmoeten. Wat een fijne lach heb jij!

Te laat

Zo, zo, denk ik, meneer is een charmeur. Ik tik een kort berichtje terug. Maar binnen een minuut ontvang ik een e-mail met een waarschuwing van de betreffende datingsite.

Helaas heeft een onbetrouwbaar lid contact met u opgenomen.

Heeft u al contact gehad, dan verzoeken wij u dringend het volgende te doen:

    •      Het contact af te breken

    •      Geen persoonlijke gegevens door te geven

    •      Absoluut niet op financiële verzoeken ingaan

Te laat dus. Het berichtje is al verzonden en ik ontvang snel een antwoord: hij heeft zijn abonnement opgezegd, of ik hem direct kan bellen.

Wat kan me gebeuren in een druk café?

“Zal ik wel of zal ik niet?” twijfel ik nog. Maar tja, ik wil de reden toch echt weten. Wie weet komt er nog een leuk blog van, niet waar?

Ik bel hem zonder nummerweergave. “Hallo”, zeg ik. Je spreekt met Share Vrolijk (mijn gezellige alias). “Dag Share, wat fijn dat je belt. Ik woon in Amsterdam en toevallig ben ik een dagje vrij, zal ik naar je toekomen? Waar woon je?”

Ik ruik een verhaal (je bent schrijver of je bent het niet). “Nou, toevallig moet ik ook naar Amsterdam, ergens afspreken in Zuid?”, stel ik voor. Wat kan mij immers gebeuren in een druk café? Tja…hoe naïef kun je zijn?

Duizend euro, alsjeblieft

Hij zit al te wachten. Nou… lang verhaal kort: ik ben zo leuk, zo mooi, zo lief, zo anders dan zijn (h)-ex-vrouw van wie hij de kinderen niet meer mag zien omdat hij even geen geld heeft voor de alimentatie.

Zijn oude moeder komt nu speciaal naar Nederland, om haar kleinkinderen te zien voordat ze sterft. Nee, het gaat niet echt om veel geld, maar als hij morgen duizend euro brengt dan mag hij met zijn lieve moedertje langs komen. Zij kan er toch immers niet aan doen?

Hij pakt mijn hand en aait mijn vingers: “Zou jij mij even kunnen helpen?”

Duwen en trekken

Tot zover is het een ronduit vermakelijk slechte aflevering van Goede Tijden, Slechte Tijden.

Dan heb ik er genoeg van en loop naar mijn auto. Opeens is daar een stevige hand die probeert mijn autosleutel te pakken. In een flits schiet mijn elleboog uit. Hij duwt en trekt mij opzij.

Ik ontwijk een klap en in een reflex schop ik snoeihard op zijn scheenbeen. Zo, die komt hard aan. Ik geef een duw, schiet mijn auto in, en hij heeft nog mazzel dat ik hem niet in de achteruit zet. Zo woest ben ik.

Aangifte

Bibberend in de auto. Ik bel in tranen een vriend die mij ongezouten de waarheid vertelt: “Pat, je bent echt niet goed bij je hoofd!” Hij heeft gelijk.

Meteen politie gebeld, aangifte gedaan, datingsite geïnformeerd en ja hoor… deze heer heeft dit vaker gedaan.

Wat een avontuur, zeg. Je moet wat voor je blog over hebben. Lieve lezers, doen jullie alsjeblieft voorzichtig als je gaat daten?

 

En, wat vind jij? Laat je horen!