Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

galopperend wit paard
Foto: Hollandse Hoogte
Hoe date ik het ook alweer?

'De prins is van
zijn paard gestort'

blogger

Patty Harpenau

H

Hooggeëerd publiek. Welkom bij circus ‘Ranz'. Ja, we hebben een avondvullend programma voor U. Graag presenteer ik U de Glijgans, de Hangjas, de H-ex, de Bedrieger, de Vleier en de Glijer, de Jokkebrok, de Salsa Hopper en natuurlijk mag de Snelle Wipper niet in dit programma ontbreken. U ziet het: Variété op zijn best. Holadieee…

‘Waar gaat dit nou weer over?’ denk je vast. Het gaat over de Snelle Wipper die ik mocht ontmoeten tijdens de tweede date. Oh… daar gaat het romantische verhaal over de advocaat uit mijn vorige blog aan flarden. Sorry, dat ik je de illusie moet ontnemen.

Op dreef

Het leek ook zo veelbelovend: frisse bloemige ruikers, romantische appjes, bekers met soep waarop een lieve tekst stond geschreven... Kortom, de heer in kwestie was op dreef.

 

‘Zo, zo’, dacht ik nog. 'Heb ik nu werkelijk een prins aan de haak? Een zeldzaam soort dat niet getrouwd is, wars van overspel, betrouwbaar en elegant?' Heel even dacht ik dit oprecht, en wellicht de trouwe lezers van mijn blog ook.

Witte viervoeter

Sorry. Ik weet dat het fijn is om over romantiek en liefde te lezen, maar de prins is van zijn paard gestort. Niet zomaar elegant van zijn witte viervoeter gegleden maar met volle overflakkee… Ik kreeg namelijk zijn vrouw aan de telefoon. 

Maar laat ik niet op het verhaal vooruit lopen. Ik ontmoette deze prins ‘ per ongeluk’. Nee, geen karmische ontmoeting maar ik schoof spontaan bij hem aan tafel omdat ik in de veronderstelling was dat hij mijn date was. Dat was hij niet en daar kwam ik pas een uur later achter.

Vurige serenade

Vanaf dat moment werd ik overspoeld met berichtjes, liefdesverklaringen en was ik natuurlijk de vrouw waar hij zijn hele leven op had gewacht. Het enige dat nog ontbrak was een Mexicaanse Mariachi met een vurige serenade onder mijn balkon. De rest was dik in orde.

‘Nou.. vooruit’, dacht ik. Dapper vertrok ik op een avond op hoge hakken en rode flamboyante jurk naar de brasserie voor de tweede date. Ik arriveer, hij staat buiten op mij te wachten, elegant opent hij de deur, schuift mijn stoel aan en op mijn bord ligt een pakje.

Rood hart

Kennelijk leest hij mijn blog (daar verheug ik mij aanstaande zaterdag ten zeerste op) en is hij op de hoogte dat ik deze week verjaar. In het presentje zit een hart, een vurig rood hart met een briefje: ‘Je mag alles met mij doen behalve mijn hart breken.’

We dineren, we praten en dan overvalt mij opeens een gevoel dat hij te ‘slikkie’ is. Alles is net te perfect. ‘ Zo’ zegt hij. ‘Mag ik met je mee naar huis? Ik blijf niet slapen hoor, dat vind ik te intiem voor de eerste keer. Maar de rest is meer dan welkom.’ 

Rollebollen

Hier moet ik even over nadenken want kennelijk is vrijen niet intiem maar slapen wel. Dat klinkt ongewoon. Maar goed;  ieder zijn meug, en de boer bezocht zijn zeug, en zo is het niet mijn meug om tijdens de eerste echte ontmoeting te rollebollen. Ik ben namelijk eenkennig. Niet truttig maar ik houd van liefde. En de vlinders zaten nog in de pop zullen we maar zeggen.

Zichtbaar teleurgesteld maar met sportieve elegance brengt hij mij naar mijn auto. Thuis bliebt het eerste berichtje waarin hij vraagt of ik veilig ben thuisgekomen. Ik poets vrolijk mijn tanden, de telefoon gaat over en zijn nummer verschijnt in het scherm. Met een mond vol sop neem ik op en ik hoor een vrouwenstem. Oeps.

Lang gesprek

‘Sorry, dat ik zo laat bel maar mijn man rook vanavond naar een bijzonder parfum. Ik werk namelijk bij de Douglas en vroeg mij af of jij Amouage gebruikt.’ 
Het wordt een lang gesprek: ze vertelt dat ze samen drie kinderen hebben en ruim vijftien jaar getrouwd zijn.

Ik kan haar geruststellen: er is niets gebeurd en ik ben blij dat ze belt. Aan het einde van het gesprek breekt de vrouwenhumor door: ’Nou, je mist anders niets hoor. Hij is een snelle wipper’, zegt zij.

Lijstje

‘Uh… Een snelle wipper? Als in dat hij het snel met een ander doet?’ ‘Nee, het duurt meestal maar vijf minuten en dan valt hij in slaap’, zegt ze droogjes en hangt op. Goh, de Snelle Wipper, die schrijf ik bij op mijn lijstje. Daten blijft toch uitermate boeiend.

 

En, wat vind jij? Laat je horen!