Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Twee vrouwen
Foto: Hollandse Hoogte
Hoe date ik het ook alweer?

Op avontuur...
met een vrouw

blogger

Patty Harpenau

Z

Zelf was ik er eigenlijk niet opgekomen, maar mijn vriendinnenkring geeft zich over aan een nieuwe trend: daten met een vrouw blijkt hip!

Het begon bij Betty. Na dertig jaar getrouwd te zijn met Sjoerd, werd zij halsoverkop verliefd op Netty. Eerst gniffelde ik nog een beetje vanwege Thea en Theo, want zo klinkt Betty en Netty toch wel een beetje.

Wellicht was het een tijdelijke midlife-bevlieging, een nu of nooit avontuur. Maar onze Betty bleek bloedserieus: Sjoerd pakte in goede harmonie zijn koffer en Netty trok bij haar in. Het was even schrikken voor de wederzijdse kinderen, maar na een jaar onverstoorbaar geluk was iedereen eraan gewend.

Sexy, verleidelijk en charmant

Na Betty volgden er andere vriendinnen. Nee… geen vrouwen met stoere korte kapsels en doorregen wandelstappers, maar sexy, verleidelijke, charmante vrouwen op elegante hakken.

'Zeg, heb jij het wel eens gedaan met een vrouw?’ informeerde Betty. Ik verslikte mij acuut in mijn moorkop. Hmm… het klinkt wellicht ronduit truttig, maar nee, ik ben nog nooit van mijn 'geloof' afgevallen.

Durf je niet?

‘Je hebt nu zo’n beetje over alles geschreven in je blog over daten, maar je hebt geen woord geschreven over vrouwenliefde’, mopperde ze. Tja… daten met een vrouw. Hoe is dat eigenlijk? Als ik Betty moet geloven, kun je pas sterven als je het met een vrouw hebt gedaan.

'Of durf je niet?’ daagde zij mij uit. Ze kent mij immers als geen ander en iets niet durven komt niet amper in mijn woordenboek voor. Haar tactiek werkt. ’Ach… waarom ook niet? Eerlijk is eerlijk... ik heb zoveel droeftoeters ontmoet dat een vrouw de minste uitdaging is.’ Zo geregeld, zo gedaan: ik zou Annelies ontmoeten.

Verliefd op een ziel 

‘Zeg, Bet, ze heeft toch okselhaar en korte broek met harige benen eronder, toch?’ informeerde ik voor de zekerheid. Ze keek mij verbluft aan: 'Zeg Pat, wat een stereotype onbenullige opmerking! Wat een vooroordelen zeg, foei!’

Dat laatste klopt niet; die heb ik niet. Zelf geloof ik dat je verliefd wordt op een ziel en of die nu in een mannen- of vrouwenlijf zit, is mij om het even. Maar het is toch anders als het jezelf betreft.

Verwondering

Tot mijn grote verwondering nodigde mijn date mij uit voor een dagje Efteling. ‘Goh, Betty… de Efteling, gezellig kaatsten in Kaatsheuvel,’ kon ik toch niet nalaten. Hetgeen mij een tweede vermaning opleverde. 

Nou, lang verhaal kort: gewassen en gepoetst stond ik op de afgesproken tijd klaar aan de weg. Een bizar mooie blonde vrouw stapte uit, gaf mij een hand en we gingen op weg. Ze was leuk. Uitermate leuk. Ze stikte van de humor, reed gelukkig als een vent. Binnen het uur stonden we in het land der Laven.

Geen bob te hoog

Stoer was ze ook: geen bob te hoog, geen zweef te ver, en onverschrokken gleed ze door de Python, terwijl ik mijn ogen stevig dicht kneep en God vroeg of ik niet voor één keer misselijk mocht worden.

Zodra ze uitgebobd was, slaakte ik een zucht van verlichting. Onderweg naar huis stopten we bij een restaurant. We praatten over pieken en dalen, over pijn en verdriet, over geluk en liefde en ze raakte mijn hart met haar humor en liefelijkheid. Ronduit een vrouw om van te houden.

Het overkwam me

'Tja’, zei ze, 'de dag dat de kinderen op kamers gingen, keek ik hem aan. Een cruciaal moment: word je dan opnieuw verliefd, of neem je afscheid? Bij ons was er een diepe vriendschap, maar ik wilde meer, ik wilde nog éénmaal echte liefde ontmoeten.

Ik ging daten, in eerste instantie met mannen, tot ik opeens verliefd werd op een vrouw. Het overkwam mij gewoon. Zomaar. En toen wist ik het: ik wil graag oud worden met een vrouw.’ Hoe eenvoudig kan het zijn: twee vrouwen in één leven. Geen gedoe over afwas, over boodschappen, geen Venus of Mars, gewoon de liefde van moeiteloosheid.

Een zachte zoen

Een zachte zoen volgde als afscheid. Het voelde een beetje puberaal, als de eerste zoen. Ik giechelde en zij begreep het. Ze is in alle opzichten prachtig en mijn hart opende zich voor haar vriendschap. Want tja… ik houd toch echt van mannen. Of misschien niet alleen? 

Wordt vervolgd.

WIL JE EEN MAILTJE ONTVANGEN ALS ER EEN NIEUW ARTIKEL VAN HOE DATE IK HET OOK ALWEER? ONLINE STAAT?

En, wat vind jij? Laat je horen!