Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

vrouw in hotelbed
Foto: Hollandse Hoogte
Hoe date ik het ook alweer?

Een lekker bed, een fantastisch hotel
en een geheime date (onthullend!)

blogger

Patty Harpenau

N

Nou ja, het was ook wel een beetje mijn eigen schuld. Nietsvermoedend plaats ik een foto van een prachtig grachtenuitzicht op mijn Facebookpagina: "Goedemorgen Amsterdam en lieve Facebookvrienden, een fijne dag." Voordat ik het wist, wilde iedereen weten wat ik aan het uitvoeren was. En met wie. Maar dat verslag heb ik voor hier bewaard...

"Zeg Pat, zie ik het goed? Zit jij met je derrière travail in het Amstelhotel? En zo ja, met wie?" reageert een goede vriendin, die kennelijk het uitzicht herkent.

En zij niet alleen, want er komt een hele trits van berichtjes binnen, zelfs van kapper en vriend Vincent die mij jubelend complimenteert met het feit dat mijn dates ‘upgraden.’ Ik ben dus betrapt: ze weten waar ik ben, maar niet met wie…

Inderdaad ben ik hedenochtend ontwaakt met knapperige croissants, romige Vlaamse Wafels, een Pauselijke eitje Benedict, en ja (ik beken het maar schaamteloos): ik heb het hele ontbijt schoon opgegeten vanuit bed. Zo, daar hoeven we daar ook geen misverstanden meer over te hebben: vandaag is mijn slanke lijn naar de ‘kloten’.

Sterven van nieuwsgierigheid

Maar natuurlijk sterft de vriendinnenclub van de nieuwsgierigheid…"Lekker puh", schrijf ik terug, "lees zaterdag mijn blog maar, ik verklap helemaal niets."

"Flauw, heel flauw," stuurt vriendin terug, "vertel ik jou ook niets meer."

Nou, dat lukt haar toch niet, want wij, haar vriendinnen, krijgen als eerste een uiterst gedetailleerd verslag te horen als ze op date is geweest. Haar laatste verovering betrof een man die zoende alsof hij een staafmixer in zijn mond had. Zij had geïnformeerd of hij nieuwe batterijen nodig had, maar deze snelle zoener had de grap niet begrepen. Tja, humor blijft toch een zegen.

George Clooney of Brad Pitt?

Maar met wie was ik nou in het Amstelhotel? Ben je klaar voor de onthulling? Tatatataaaaa… (trommelgeroffel): ik had een date met een bed!

'Hé…een bed? Hoe bedoel je een bed?'

Ja, een bed. Hetgeen heel logisch klinkt, want je gaat naar een hotel om te slapen.

En nee, ik had niet alleen een date met een zachte sponde, maar ook met de man die dit frisse bed heeft bedacht. Hij had mij uitgenodigd een nachtje onder dit wolkendek te komen slapen, zodat ik kan schrijven over hoe het bevalt. Ja, sorry hoor, dat kun je toch niet weigeren. Wie weet slaap ik wel in dezelfde suite als George Clooney of Brad Pitt en ‘riekt’ het matras nog na….

De slaapfluisteraar

De uitvinder van dit bed is namelijk een slaapfluisteraar. Je leest het goed: die bestaan!  Niet alleen in je dromen, maar ook in het echt. Ik had eigenlijk een oude heer verwacht. Een soort van grijzende vriendelijke knurft met wild haar uit zijn neus en oren, een Willie Wortel in pyjama. Maar laat het nou tot mijn grote verrassing een ronduit sexy, leuke man zijn!

Een man met smaak, want eerst borrelen we in de chique serre, aansluitend dineren we in het sterrenrestaurant en ondertussen legt hij mij alles uit over het fenomeen slaap. Zijn bedden doen namelijk iets magisch: ze houden je lichaam op de juiste temperatuur en de ventilatie zorgt dat je goddelijk slaapt.

D'r op, d’r tussen, d’r onder en d’r an

Nou.. lang verhaal kort. Het is een heerlijke avond. We nemen afscheid en mij wacht een suite met alles, ‘d’r op, d’r tussen en d’r an’,  behalve gezelschap! Tja, dat is nou toch ook wat, als je als een prinses mag slapen op een prinsessenbed, beschikt over een prinsessenbad en dan er is geen prins….

Biep, biep: een appje.

"He liefje, waar ben je?" appt een uitermate leuke prins. "In een suite", antwoord ik. "Onderweg," zegt hij. "Potjandappie", roept hij uitermate enthousiast, "dit bed lijkt wel een Saab!" (alles wat je kunt vergelijken met een auto maakt hem blij). 

Lief regelt de champagne, ik vul het bad, en tja... de rest hoef ik niet uit te leggen toch?

"Sloerie!", zegt de vriendin die volhardend de waarheid wil weten. "Sloerie?" zeg ik. "Moi?…, sorry hoor, ik kwam er voor een bed, en tja, dan moet het dan ook maar door de test. Ik ben gewoon een kundige journaliste." 

WIL JE EEN MAILTJE ONTVANGEN ALS ER EEN NIEUW ARTIKEL VAN 'HOE DATE IK HET OOK ALWEER?' ONLINE STAAT?

En, wat vind jij? Laat je horen!