Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

hand vol met eikels
Foto: Hollandse Hoogte
Hoe date ik het ook alweer?

Niet alle eikels
hangen aan een boom...

blogger

Patty Harpenau

I

Ik ben een kluns… Echt. Ik doe werkelijk iets niet goed! Dit in tegenstelling tot mijn poets, die sinds vier weken heftig aan de man is. Met één swipe (zo heet dat tegenwoordig) heeft ze hem opgepikt uit de wipexpres op internet. En niet zomaar een man: maar een heuse Joris Goedbloed uit het zuiden van het land.

Terwijl ik probeer te schrijven (hetgeen niet lukt als zij turbulent door mijn huis stiert) vertelt ze me in onvervalst Utrechts over haar nieuwste aanwinst. Kortom: het is dik aan. Maar ondanks haar prille liefde heeft ze hem wel eerst even de spelregels uitgelegd. Mijn poets weet duidelijk hoe het werkt. 

Linkerkant

Op vrijdag mag hij komen, op zondag moet hij weer naar huis. Hij slaapt aan de linkerkant van het bed. Uiteraard in pyjama en voor de zekerheid ook een onderbroek want je weet maar nooit wat er uit een voorflap bungelt. "Nee, hij mot het niet proberen… geen poepelegein, gefrummel, gezoen of geklef", stelt ze resoluut.

Hij heeft ondertussen (in drie weekenden) de plantenbakken gelakt, de thermostaatkraan vervangen, nieuwe lampen voor de zonnebank geregeld, vier nieuwe wieldoppen op haar auto gemonteerd en de nieuwe televisiekast gemonteerd. Op zondag gaan ze winkelen. Score: nieuwe jas, twee broeken, trui, drie blouses en o ja, elke week een fris boeket.

Wijnboeren

De komende tijd moet ik zelf schoonmaken; donderdag vertrekt ze richting Duitsland naar de wijnboeren, de week daarop als verjaardagscadeau twee weken naar de Canarische eilanden en omdat ze zo lekker kookt staan er ook nog twee weken Hongarije op de planning.

Pfff... hier moet ik even van bijkomen zeg. Niet dat ik nu zit te wachten op nieuwe wieldoppen of een man in pyjama met onderbroek maar goh.. Het is gewoon best wel confronterend, want ik zit te mutsen met keurige mailtjes, berichtjes en whatsappjes. Met het geduld van een loensende uil lees ik ellenlange levensverhalen waar de scenarioschrijvers van GTST jaloers op zouden zijn.

Swipen

De kille waarheid dringt tot mij door: ik moet ook maar leren swipen. Vooruit met de geit, meteen doen! Stil veeg ik door de foto’s heen, goh… het voelt alsof je een fotografische rondleiding krijgt door  Artis. Mijn blik blijft hangen bij een foto van een vriendelijk blozend nijlpaard met vrolijke oortjes die kennelijk van wandelen houdt. 

Zucht. Ik moet toch iets verzinnen voor mijn blog. Maar ik ben deze week niet verder gekomen dan een hufterige app van een gevallen prins die ik Harry Eikel heb gedoopt. De heer Eikel zond mij een bericht via Facebook waarin hij vraagt of hij mij mag bellen. Hij wil mij iets vertellen over een nieuwe innovatie op het gebied van gezondheid. Dat mag.

Dorpswinkel

Vanaf dat moment staat de heer in kwestie al in het dorp waar ik woon, tettert vrijelijk in de dorpswinkel dat hij uitermate goed bevriend met mij is, en er volgt een reeks van berichten waar ik werkelijk geen touw aan vast kan knopen. Ik citeer: "Straks niet meer met de kurkuma, gaan we elke dag wat leuks doen."

Mocht je nu denken dat mijn Nederlands mij in de steek laat, nee… het is letterlijk overgenomen. De heer Eikel verkoopt kennelijk kurkuma want per mail ontvang ik een bericht dat het een wondermiddel is bij de genezing van alles waar je maar last van kan hebben. Inclusief haaruitval, Alzheimer of een verwarde geest. Kennelijk heeft kurkuma hem vooralsnog niet geholpen.

Pilletjes

Ik besluit maar niet meer te reageren. Want hij appt of hij mijn tuin kan doen, of de stoeltjes al klaar staan en belt:’ Hallo schat…’ Hoezo schát? Ben je van het dak gevallen of zoiets? Of zijn het je pilletjes? Als klap op de vuurpijl dan nog maar een laatste berichtje van deze onweerstaanbare erudiete man: "Je hebt ook niet het fatsoen om even te bellen of om de telefoon op te nemen."

Wat een proza zeg… kennelijk groeien eikels niet alleen aan de boom. Dan toch maar een man in onderbroek en pyjama? Ach die arme man… Tja... ik ben namelijk ook zo’n sul. Zucht.. Diepe, diepe zucht.

En, wat vind jij? Laat je horen!