Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte / Sabine Joosten
Hoe date ik het ook alweer?

We gaan nooit meer
op pantoffeldate

blogger

Patty Harpenau

H

Het moest er maar weer eens van komen. Want een blogger die schrijft over daten maar niet date is als een burgermeester of een fiets: zonder ketting wordt het niets. Dus ging ik afgelopen zaterdag fier en vrolijk in de tobbe en temde mijn wilde haren. Zodat ik gewassen en gepoetst een date kon ontmoeten. 

Hoezee overflakkee… We hebben er weer één om aan het imposante woordenboek der dating toe te voegen. Naast de gladde Glijglans, de hoppende Salsabeer en de vleiende Hangjas wil ik je graag voorstellen aan de Pantoffelheld. 

Curieus

Als je nu denkt dat ik een hekel begin te krijgen aan mannen, kan ik je meteen geruststellen. Ik ben dol op gezellige mannen, maar het lijkt wel alsof de heren die zich melden via een datingsite behoren tot een curieus ras. Dat zullen ze ook wel van mij vinden, het zal ongetwijfeld aan mij liggen, maar opvallend begint het wel te worden.

Nou… hij zit al te wachten op het terras en zwaait hartelijk. Mijn blik glijdt over een aantrekkelijke man met een flinke bos haar en een groteske snor. Hij staat galant op: "Dag Popje, wil je ook een glaasje water?" Popje… wat moet ik daar nou weer van vinden? Pop of Mop kan, maar Popje? Vooruit, het is vast wel aardig bedoeld.

Paardenstal

"Zo, Popje, vertel jij mij eens iets over jezelf? Woon je hier in de buurt? Heb je een leuk flatje?"
"Nee, ik woon in een oude paardenstal", en daar is geen woord aan gelogen. Hij trekt zijn neus op alsof ik iets vies heb gezegd.

"Wel verrassend om jou te ontmoeten", babbelt hij. "De meeste vrouwen plaatsen een foto van tien jaar geleden op hun profiel, verschijnen met een grijs permanentje, zijn ingeruild en hebben geld nodig." Zo… wat een hork zeg. Nee, hij trekt volle zalen! Ik houd nog maar wijselijk mijn mond.

Blogje

"En, Popje, begrijp ik het goed dat je romannetjes schrijft? Leuk zeg, heb je al een keer wat uitgegeven of schrijf je alleen een blogje?" Normaal zou ik hier maar niets op zeggen maar zijn taal en snor beginnen mij hogelijk te irriteren. "Ja, het zijn er veertig en ik publiceer wereldwijd dus welke taal wil je lezen?" Opeens is het stil aan de overkant.

"En jij? Wat doe jij?" vraag ik maar belangstellend om de stilte te doorbreken. "Ik ben ondernemer", antwoordt hij. Terwijl hij trots zijn horloge laat zien. Geen idee waarom hij dat doet maar kennelijk is het een duur merk en doet hij goede zaken. Dat is fijn voor hem. "Ja zeker", vervolgt hij. "Ik onderneem internationaal. Ik fabriceer pantoffels." Ik verslik mij en probeer mijn lachen in te houden. Niets vreemd aan pantoffels, je moet ergens je geld mee verdienen, maar een heuse pantoffelheld heb ik nog niet eerder ontmoet.

De baas

Nu volgt er een uitgebreide cursus over het fabriceren van pantoffels met een nog langer relaas hoe goed en gedegen hij de wereld verovert en natuurlijk hoe rijk hij is.  Hoe leuk is dat. Ik bestel nog maar een glaasje wijn. Verbaasd kijkt hij mij aan: "Maar Popje, dat hoort de baas toch te doen?" Het begint nu toch waarlijk amusant te worden.

Helaas is hij gescheiden, geen idee waarom, vertelt hij boos. Zijn vrouw pakte zomaar op een dag haar koffer en brulde hem nog na dat ze genoeg had van zijn narcisme. En dit terwijl hij, de baas, zo goed voor haar had gezorgd.

Ik vind haar ongezien een heldin. Heeft ze goed gedaan. Ze had hem een ros met zijn eigen pantoffels moeten verkopen. En dan komt het: "Zeg Popje, wil jij met deze leuke man een vorkje prikken?" "Nee, dat wil ik niet."

Medelijden

Compleet verbouwereerd kijkt hij mij aan: "Goh, ik vind je best wel leuk maar bij nader inzien ben jij mij toch een beetje te sportief." Ik? Sportief? Mijn sport is haken en breien en verder dan drie keer per dag mijn honden uitwringen kom ik niet. Hij bedoelt kennelijk dat ik niet onder de indruk ben.

Zo voorspelbaar: hier komt de laatste snier. "Nou, dag Popje, ik heb medelijden met je toekomstige dates." Ik ga maar snel weg voordat ik zijn harige snor van zijn lip trek. 

En, wat vind jij? Laat je horen!