Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Baby Rebel
Foto: TLG
Hoe gaat het nu met?

'Rebel is inmiddels 1 jaar en
kruipt al door de woonkamer'

Eva van Riet

B

Ben jij ook benieuwd of de kinderwens van Bente is uitgekomen, Carmilla een nier heeft gevonden en of weduwe Angelique al samenwoont met haar samengestelde gezin? In deze nieuwe rubriek informeren wij hoe het nu gaat. Deze week gingen we op bezoek bij Anne Marlijn en haar gezin. Bij haar dochtertje Rebel is bijna een jaar geleden een hersentumor ontdekt.

Rebel was nog maar zes weken oud toen Anne Marlijn Hauserer (28) en haar vriend Johnnie (35) het vreselijke nieuws te horen kregen. In het hoofdje van Rebel was een hersentumor ontdekt die in Nederland niet verder behandeld kon worden. Medicatie was er wel, maar voor een permanente oplossing moest Rebel naar Amerika en dat zou een grote berg met geld kosten. Anne Marlijn en Johnnie zijn daarom in de zomer van vorig jaar gestart met het op zetten van het Rebel Festival om de operatie te kunnen financieren. Er is uiteindelijk 90.000 euro ingezameld en Rebel is succesvol geopereerd!

Verschillende medicijnen

"We zijn in oktober vorig jaar voor 10 weken naar Amerika vertrokken. Het was een zware tijd, maar al snel na de hersenoperatie zagen wij Rebel positief veranderen", vertelt Anne Marlijn.

"Ze heeft nog een lange tijd veel medicijnen moet slikken voor haar aanvallen, maar inmiddels zijn ook de medicijnen beperkt en hoeft ze nog maar 1 medicijn per dag te slikken. Rebel had verschillende aanvallen zoals een trillend armpje. Maar we hebben ook een periode meegemaakt dat ze haar adem inhield, knalrood werd en haar ogen wijd opensperde met haar armpjes hoog in de lucht. Maar dit heeft ze gelukkig sinds de operatie niet meer gehad." 

Begin maart hoort Anne Marlijn of Rebel mag stoppen met haar laatste medicijn. "Ik heb er een goed gevoel over. Het gaat nu echt super goed met Rebel! Wie had dat ooit gedacht? Rebel ontwikkelt zich inmiddels net zo goed als alle andere kinderen. Ze is onlangs 1 jaar geworden en kruipt al door de woonkamer. Ze loopt zelfs al langs de tafel. Maar het blijft natuurlijk toch spannend om ook met haar allerlaatste medicijn af te bouwen."

Geen zwarte bladzijde

Hoewel Anne Marlijn terugkijkt op een heel zwaar jaar, was het volgens haar ook een positief jaar. Het heeft haar namelijk ook veel goeds gebracht. "Ondanks de heftige tijd waren er ook veel mooie momenten. Het afgelopen jaar was voor mij dus zeker geen zwarte bladzijde. Vanaf het moment dat we de negatieve diagnose hoorden, dachten we 'we gaan hier wat aan doen'." 

"We kregen toen al snel ontzettend veel hulp van familie en kennissen. Dat geeft zó veel energie! Ik ben dan ook blij dat we samen met z'n allen het festival hebben georganiseerd en de stichting 'Rebel for a cause' hebben opgericht. Dit lijkt me ook zoiets moois om haar in de toekomst te vertellen..."

Terwijl het met Rebel momenteel gelukkig heel goed gaat, wil Anne Marlijn zich hard blijven inzetten voor de stichting. "We zijn sinds december weer terug in Nederland. Ik wil binnenkort starten met het schrijven van een plan om ook andere mensen met onze stichting te helpen. Want met onze ervaring kunnen we hopelijk veel voor anderen betekenen. Mijn droom voor 'Rebel for a cause' is dan ook om het voor ouders makkelijker te maken om hun kind daar te krijgen waar ie moet zijn. En door te delen wat wij hebben meegemaakt, moet dat hopelijk beetje bij beetje lukken!"