Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Jenni
Foto: Mariel Kolmschot
Hoe gaat het nu met?

Jenni: Ik mis mijn zus
nog steeds enorm

journaliste

Eline Doldersum

J

Jenni (47) verloor haar zus bij de MH17 ramp. Na de ramp nam ze haar neef Maarten (18) meteen in huis. Hun leven stond compleet op z’n kop, vertelde ze in 2014 in VROUW Magazine. Hoe is het nu?

"Maarten is heel dankbaar dat wij hem na de dood van zijn moeder hebben opgenomen in ons gezin. Maar echt thuis heeft hij zich nooit gevoeld. Nieuwegein, dát was zijn thuis. We hebben het huis van Martine ook nooit verkocht, omdat het de wens was van Maarten om daar ooit weer te gaan wonen. Dat moment brak vorig jaar aan."

Verwachtingen overtroffen

"Hij werd 17, zou in de buurt van Utrecht gaan studeren en vond het tijd om weer naar Nieuwegein te vertrekken. Ik vond het helemaal niets. Maarten was al twee jaar niet meer in dat huis geweest, wie weet wat het allemaal zou losmaken." 

"Ik had alle doemscenario’s bedacht, maar het ging zó goed... Het heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Samen met onze zoon, en dus zijn neef, Stijn is hij in het huis van Martine getrokken en sindsdien is hij helemaal opgebloeid. Hij is écht gelukkig."

Meer rust

Sinds het vertrek van de jongens heb ik zelf ook meer rust gekregen. Toen merkte ik pas hoe zwaar de afgelopen jaren zijn geweest. Ik had echt even tijd nodig om weer tot mezelf te komen, maar inmiddels gaat het de goede kant op. Al mis ik mijn zus nog steeds enorm. Martine’s lach, haar goede advies, onze urenlange telefoongesprekken. Mooie herinneringen, die ik voor de rest van mijn leven zal koesteren."

Ook Ingrid van Beelen (46) vertelt ons hoe het nu, vier jaar later, met haar gaat: 'Het ene moment voel ik me goed, het andere moment stromen de tranen over mijn wangen omdat ik Livia zo mis'. Lees haar hele verhaal nu in VROUW magazine

Gerelateerde onderwerpen