Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Eigen beeld
Foto: Eigen beeld
Hoe gaat het nu met?

Moeder van Miss Nederland '99:
En mijn kleindochter wil nu ook!

journalist

Marjolein de Jong

I

In 1999 won Ilona Veldhuisen de titel Miss Nederland. Wij spraken met haar moeder Thea (72): "Mijn kast staat vol met krantenknipsels, video’s en boeken. Ik ben nog steeds apetrots."

"Ik weet het nog als de dag van gisteren. Het was prachtig om te zien. Wij zaten als trotse ouders voor in de zaal. De missverkiezingswereld heeft me altijd geboeid en dat toen mijn eigen kind daar ineens stond, was een droom die uitkwam."

Vierde dochter

Ilona is Thea’s vierde dochter, maar het eerste kind van haar en haar huidige man. Uit eerdere huwelijken hadden de twee in totaal al drie dochters. "We hebben er vijf jaar over gedaan om Ilona te krijgen, dus toen ze er eindelijk was waren we dan ook zo dankbaar. Het was een schat van een kind: ze huilde nooit en was heel lief. Dat is ze nog steeds."

Zelf is Thea altijd geboeid door de missverkiezingswereld. "Ik houd van de glamour, de jurken en de show eromheen. Ik ging dan ook overal mee naartoe en hielp Ilona met alles: kleding, voeding en tijdens het sporten fietste ik gezellig mee. Deze hobby was ook een flinke kostenpost hoor, maar het was het waard."

Ilona

Hechte band

"Ondanks haar letterlijk en figuurlijk prachtige titel is Ilona bescheiden. Ze zal het dan ook nooit op haar CV zetten of zomaar noemen. Ik ben het eerder die ermee te koop liep en loopt. In het begin vond ze dat gênant. Dan zei ze beschaamd: 'Mama houd eens op.'"

Thea en Ilona, die inmiddels in een ziekenhuis werkt, zijn nog altijd heel close. "We bellen elkaar elke dag, doen veel samen, en gaan samen op vakantie met de kleinkinderen erbij. Ook kijken we altijd naar Holland's Next Top Model en vaak voorspellen we goed wie wint."

Liefde voor glamour

In 2001 zei Ilona, destijds boekster op een modellenbureau, tegen Thea: 'Nou mama nu is het jouw beurt; we hebben 50+ modellen nodig.' En inmiddels loopt Thea nog altijd regelmatig modeshows.

"Ik vind het heerlijk om te doen en geniet van de uiterlijke verzorging. Ik ga elke week naar de kapper en laat ook mijn nagels doen. Mijn man gaat ook altijd mee shoppen; dan zoekt hij de mooiste dingen uit."

Onlangs nog kondigde een ander familielid haar eerste stappen in de missverkiezingswereld aan. "Mijn kleindochter (14) gaf laatst aan haar moeder achterna te willen gaan. Dat zou natuurlijk fantastisch zijn. Het lijkt wel alsof de liefde voor glitter en glamour bij ons in het DNA zit!"

Jij op VROUW.nl

Heb jij ook een bijzonder verhaal te vertellen?

Dan kan dat hier!

Schitter jij straks op de rode loper?

Tien jaar VROUW vieren we samen met jou. En samen met Jan Smit, Ruth Jacott, Tino Martin, Mike Peterson en Edsilia Rombley. Op 30 oktober 2017 rollen wij (speciaal voor jou en je vriendinnen) onze feestelijke rode loper uit, tijdens een waanzinnige avond met topartiesten, meezingers, mode en beauty. Jij komt toch ook? Info en tickets hier.