Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Elly en Niels (rechts) samen met een oom en een neefje
Foto: Eigen beeld
Hoe gaat het nu met?

Elly’s zoon emigreerde: Met of zonder Paulina,
in Mexico is Niels gelukkig

Freelance journaliste

Marielle Wisse

G

Gisteren verruilde de Nederlandse Niels in het programma Grenzeloos verliefd zijn geliefde Utrecht voor het tropische Mexico. Hij zou daar intrekken bij zijn droomvrouw Paulina. Maar al snel na aankomst, leek de liefde bekoeld. Moeder Elly Huiberts blikt terug.

"Op een dag zei Niels: 'Mam, ik houd heel veel van je. Maar ik kan niet voor je in Nederland blijven.' Heel hard, maar wel de waarheid. In januari is hij vertrokken. Dat is nu zo’n negen maanden geleden.

Eigen geluk

Ik mis hem enorm, maar weet ook dat hij in Mexico op zijn plek is. Ik heb mijn zoons opgevoed met het idee dat ze alles kunnen worden wat ze willen en dat ze vooral moeten gaan voor hun eigen geluk. Ik vind het alleen maar mooi om te zien dat ze dat ook echt doen.

Mijn andere zoon is ook zo’n wereldreiziger. Over een paar jaar gaat hij zijn grote broer achterna, denk ik. Vroeger had ik dat niet kunnen denken. Niels was een heel timide mannetje.

Gemaakt

Hij heeft zelfs assertiviteitstraining gehad om weerbaarder te worden. Toen ik de aflevering gisteren zag, kon ik niet anders dan ontzettend trots zijn. Ik gun hem alle geluk van de wereld. Hij doet het toch maar even!"

"Dat hij wilde meedoen aan Grenzeloos verliefd, vond ik in eerste instantie maar niets. Vreselijk, al die camera’s! Alles is zo ontzettend gemaakt; op de dag dat we afscheid namen, moesten we bijvoorbeeld zogenaamd net komen aanlopen, terwijl we al lang op Schiphol waren. Daar had ik helemaal geen zin in. Ik zat vol met emoties en vond het moeilijk om afscheid te nemen. Dan wil je geen camera op je snufferd.

Potje gejankt

Nadat ik Niels had uitgezwaaid, reed ik alleen terug naar huis. Mijn auto heb ik even voor Utrecht stilgezet op een parkeerplaats. Daar heb ik een flink potje gejankt. Ik miste hem toen al!

Thuis heb ik lekker met mijn hond geknuffeld. Ik heb nog steeds mijn momentjes, maar het leven gaat door. Binnenkort ga ik zelfs samenwonen met mijn nieuwe vriend.

Niet warm

Niels en ik hebben regelmatig contact, maar dat het niet goed ging tussen hem en Paulina, hoorde ik pas toen ik in mei naar Mexico ging. Ze waren toen nog wel bij elkaar, maar het was eigenlijk al duidelijk dat het niets zou worden. Ook de vrienden die hij daar had, waren het erover eens dat die twee gewoon niet bij elkaar passen.

En om heel eerlijk te zijn… Dat had ik al lang gezien. Toen Paulina op bezoek was in Nederland, was ik ook al niet van haar onder de indruk. Ze kwam totaal niet warm over en liet constant op zich wachten. Ik vroeg me regelmatig af wat hij nou met die vrouw moest.

Hele leuke meid

Maar wat doe je eraan? Pubers en kinderen kun je nog enigszins sturen, bij volwassenen gaat dat gewoon niet meer. Ik ben blij dat hij er zelf achter is gekomen. Tussen Niels en Paulina is het inmiddels over. Hij heeft een mooi huisje gevonden, werkt hard om een bedrijf van de grond te krijgen en heeft een leuke vriendengroep opgebouwd.

Inmiddels heeft hij zelfs een hele leuke meid leren kennen, ook een Mexicaanse. Ik hoeverre dat iets gaat worden, weet ik niet. Maar ik merk aan hem dat hij gelukkig is. En dat is voor mij het enige dat telt."