Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Jan en Beatriz
Foto: Eigen Beeld
Hoe gaat het nu met?

Hoe is het nu met stellen uit All You Need Is Love:
Jan en Beatriz vieren kerst in de zon

Redactie VROUW

Z

Zondagavond zitten veel Nederlanders weer voor de buis te zwijmelen tijdens de jaarlijkse kerstaflevering van All You Need Is Love. In vijfentwintig seizoenen heeft Robert ten Brink talloze stellen herenigd. Wij blikken met de koppels terug. Vandaag: Jan en Beatriz.

Leraar Jan (39) en de Braziliaanse Beatriz (35) ontmoeten elkaar in 2011 bij de Perito Moreno-gletsjer in Argentinië. Jan kiest de plek blindelings uit een reisboek met honderd bestemmingen voor Argentinië.

Romantische filmsetting

“Beatriz vroeg mij om een foto te maken. Op de boot zaten we naast elkaar en de klik was er meteen. De omgeving was net een romantische filmsetting.

We konden elkaar alleen die dag zien, maar ik beloofde om haar op te zoeken tijdens het carnaval in Rio de Janeiro, zes weken later.” Jan negeert alle reacties uit zijn omgeving (“Het is maar een vakantieliefde”) en gaat. Daarna houden ze digitaal contact.

Het ging niet door

Zijn klas én collega Charlotte schrijven datzelfde jaar brieven naar All You Need. “Charlotte vertelde dat het niet doorging, dus ik had het idee uit mijn hoofd gezet…” Twee dagen van tevoren arriveert Beatriz vol spanning in Nederland. Jan heeft het hele weekend al niets van haar gehoord. “Ik was bang dat haar iets was overkomen.” 

Verrassing

Op maandagochtend wordt hij tijdens zijn les verrast. “Toen Robert ten Brink uit het niets de klas binnenstapte, viel er een kwartje. Ik las een kaart voor van Beatriz. Robert nam mij mee naar de gang, daar stond ze! We vlogen elkaar in de armen, studenten sprongen de klas uit om te kijken.

Raar: de dagen daarna werden we overal herkend. Vervolgens vierden we oud en nieuw in de Braziliaanse wijk Copacabana.”

Verblijfsvergunning

“Door All You Need hebben we in de zomer van 2012 besloten om samen een toekomst op te bouwen. Beatriz is Nederlands gaan leren. In juli 2013 was er bericht: Beatriz kreeg een verblijfsvergunning. Drie maanden later heb ik haar opgehaald en in de zomer van 2015 zijn we getrouwd.”

Strand en zon

“We zijn nu in Rio de Janeiro om Kerst te vieren met de familie van Beatriz. Geen sneeuw dit jaar, maar strand en zon.”

 

Door Rosa Lee Szarzynski

Gerelateerde onderwerpen