Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Martine en Juan Carlos
Foto: Eigen Beeld
Hoe gaat het nu met?

Hoe is het nu met stellen uit All You Need Is Love
Martine en Juan Carlos: 'In no-time was er een visum en ticket geregeld'

Redactie VROUW

Z

Zondagavond zitten veel Nederlanders weer voor de buis te zwijmelen tijdens de jaarlijkse kerstaflevering van All You Need Is Love. In 25 seizoenen heeft Robert ten Brink al talloze stellen herenigd. Wij blikten met een aantal koppels terug.

De eerste ontmoeting van Martine (38) en haar Ecuadoriaanse man Juan Carlos (41) is tijdens de Aprilfeesten in Ecuador. Ze werden aan elkaar voorgesteld door een wederzijdse vriend.

Heel sympathiek

Martine: “Voor mij was het niet meteen liefde op het eerste gezicht, maar ik vond Juan wel heel sympathiek.” Juan: “Martine zag er schattig uit. Ik vond haar meteen leuk en wilde graag met haar in contact komen.”

Uiteindelijk gaf de moeder van Martine het stel op voor de kerstspecial in 2003. Voor beiden voelde het weerzien als een droom. Juan: “Het was onwerkelijk. Een deel van me bleef denken: dit kan toch niet?” Martine: “Ik ben met een smoes naar de studio gelokt, dat vond ik maar raar.

Lang wachten

Eenmaal daar keek ik steeds of ik Juan zag. Ik moest tot het einde van de show wachten. Aan de ene kant verwachtte ik dat ik hem zou gaan zien, aan de andere kant kon ik dat gewoon niet geloven. Toen we elkaar zagen, waren we ontzettend blij. We waren vooral bezig met naar elkaar kijken, voelen en ruiken.”

Telefoonrekeningen

Daarna spendeerde Martine twee jaar lang al haar geld aan tickets om naar Juan toe te vliegen. Verder belden en chatten ze veel; toen nog via Yahoo. Martine: “Elkaar zien via de chat was niet optimaal en telefoonrekeningen rezen de pan uit. Ik was net begonnen met een studie en had dus geen geld voor een visum.

Juan wilde wel graag een master doen in het buitenland. Nederland werd een logische keuze.” Juan kreeg een beurs en werd toegelaten aan de VU. In juli 2005 kwam hij naar Nederland. “We woonden samen in een eenkamer-
appartement in Utrecht. Helemaal verliefd. Hij is nooit meer vertrokken.

Privé beeld 

Leuke ervaring

AYNIL was een hartstikke leuke ervaring. Hierdoor kon Juan mijn familie ontmoeten. Dat had anders veel langer op zich laten wachten. Ook kon hij Nederland en mijn woning zien om zo een beeld te vormen van de omstandigheden hier. Zo kon hij beslissen of hij naar Nederland wilde komen.

Kerst in Nederland

We hebben van deze ervaring geleerd wat een grote invloed een tv-programma kan uitoefenen op vliegtuigmaat-
schappijen en zelfs consulaten. In no-time was er een visum en ticket geregeld voor Juan. Inmiddels zijn we tien jaar getrouwd en hebben we drie mooie kinderen.

Dit jaar vieren we kerst in Nederland met mijn familie, maar ook met de nicht van Juan, die hier toevallig ook woont.”

 

Door Rosa Lee Szarzynski