Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Hoe gaat het nu met?

Hoe is het nu met stellen uit All You Need Is Love
Suzan en Damian: ‘Dit jaar niet samen’

Redactie VROUW

V

Vanavond zitten veel Nederlanders weer voor de buis te zwijmelen tijdens de jaarlijkse kerstaflevering van All You Need Is Love. In vijfentwintig seizoenen heeft Robert ten Brink talloze stellen herenigd. Wij blikken met de koppels terug.

 

Suzan (25) en haar Mexicaanse vriend Damian (29) leerden elkaar kennen in mei 2014 in een kroeg in Barcelona. Damian volgde daar een master en Suzan was er op vakantie.

“We gingen van kroeg naar kroeg en hebben de hele nacht gedanst en gezoend.” Suzan schreef twee keer een brief naar All You Need Is Love, de laatste keer (in 2015) met succes. “We waren allebei student en hadden vanwege het gereis naar elkaar toe financieel gezien geen mogelijkheid om opnieuw bij elkaar te komen.”

Relatie boost

De zenuwen gierden door hun lijven toen het moment daar was. Damian: “Ik kon niet wachten om Suzan te zien.” Suzan: “Het voelde vertrouwd toen ik hem in de armen vloog.”

In het jaar daarop spaarden ze met als doel om drie maanden samen te wonen in Mexico. Dat lukte: “Onze relatie kreeg een boost doordat we langere gesprekken met elkaar konden voeren. We leerden elkaar beter kennen in verschillende situaties.”

Privé beeld

Achtbaan

Suzan: “Vergeleken met een ‘gewone’ relatie is het soms moeilijk, dan voel het als een achtbaan. We kunnen elkaar verschrikkelijk missen, maar als we weer bij elkaar zijn, voelt het extra fijn.

Ook de gesprekken op Skype verlopen soms moeizaam, vanwege de verbinding en het tijdsverschil. Je bespreekt de belangrijke dingen, maar vergeet weleens om de leuke, dagelijkse momenten te delen.”

Grootste valkuil

Het stel wilde ook te snel te veel. “De grootste valkuil was dat we te vaak spraken over de toekomst en te grote stappen wilden zetten. We hebben geleerd om meer te leven in het moment. Hierdoor kun je elke keer een nieuw doel stellen om naar uit te kijken.”

Om beurten vliegen de twee heen-en-weer. “We willen een vervolgstap zetten en hopen dat Damian hier werk vindt, zodat we samen een toekomst kunnen opbouwen. Damian is nu druk bezig om Nederlands te leren voor de aanvraag van een verblijfsvergunning. Het worden spannende maanden, maar we kijken uit naar het moment dat we in dezelfde tijdzone kunnen leven en samen een film kunnen kijken.”

Afstandsrelatie

Dit jaar brengen ze de feestdagen afzonderlijk door, maar ze staan elk jaar stil bij All You Need. “Het programma gaf ons het besef dat alles mogelijk is als je ervoor vecht. Ook was het fijn om te zien dat we niet alleen zijn. Een langeafstandsrelatie is dus zeker niet onmogelijk.”

 

Door Rosa Lee Szarzynski