Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Ingeborg maakte met haar hersentumor een sprong uit een vliegtuig
Foto: Eigen Beeld
Hoe gaat het nu met?

Ingeborg: Ik hoop dat ik mijn kinderen
nog puber zie worden

journaliste

Daphne van Rossum

W

Wat doe je als je een hersentumor hebt? Dan maak je een parachutesprong! Althans, als je Ingeborg van Beek (42) heet. "Mijn arts kreeg bijna een beroerte toen ik vertelde van die parachutesprong."

In het hoofd van Ingeborg tikt een tijdbommetje. Een bommetje dat zich al een tijd rustig houdt, maar waarvan niemand weet voor hoelang. Maar Ingeborg zou Ingeborg niet zijn als ze zich uit het veld liet slaan. In 2017 trouwde ze met zichzelf en tien vriendinnen en dit jaar - op 9 juli - met Eric, nadat ze eerder was gescheiden van de vader van haar zoon Viggo (7) en dochter Nele (5).

Jeugdpuistjes

Haar kinderen zien opgroeien is een doel op zich geworden: "Ik hoop dat ik ze in ieder geval puber mag zien worden. Ik moet hun jeugdpuistjes kunnen zien en zeggen 'hier is de facewash', maar dat moet gaan lukken.

Want het gaat eigenlijk heel erg goed met mij. Tijdens de 9,5 uur durende operatie in 2013 is er 90% van de tumor weggehaald. Alles verwijderen zou tot verlamming of een hersenbloeding kunnen leiden, dus 10% zit er nog. Dat is - letterlijk en figuurlijk - mijn grootste kopzorg."

Enorme hoofdpijn

Elke dag dat ze er nog is prijst ze zich gelukkig: "Ik weet heus wel dat het anders kan. Ik heb twee lotgenoten, tevens vriendinnen, begraven. Heel verdrietig. Ik heb ook heus wel klachten. Zo ben ik heel moe, heb af en toe enorme hoofdpijn, maar voel me desondanks gezegend en probeer zo veel mogelijk te genieten.

Ik ben bezig met mijn tweede boek en zet me in voor Stichting Buddies. Daarmee organiseren we vandaag een Tussen hemel en aarde familiedag bij Indoor Skydive Roosendaal. Dat wordt een bijzondere dag voor zieke mensen; even dat gewichtsloze ervaren.

Bucketlist

Ik heb het eerder mogen ervaren door een sprong te maken uit een vliegtuig. Best gevaarlijk in mijn conditie, want ik had in de lucht epilepsie kunnen krijgen, maar het was geweldig. Mijn arts kreeg bijna een beroerte toen ik hem erover vertelde.

Nadat ik een tijdje extreme sporten heb beoefend en in de lucht heb vertoefd, lijkt het juist of ik meer ben 'gegrond', of ik wat meer met beide benen op de grond sta. Ik sta er nu wat relaxter in, was voorheen meer bezig om mijn bucketlist af te werken. Nu ben ik lekker bezig het huis dat ik en mijn lief hebben gekocht op te knappen en te schilderen."

Jij op VROUW.nl

Heb jij ook een bijzonder verhaal te vertellen?

Dan kan dat hier...