Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Vrouw met paaseitjes
Foto: Hollandse Hoogte | Rights Managed
Hoe zit het nu echt met?

Zoveel calorieën zitten er
in jouw favoriete paassnacks

Redactie VROUW

E

Eerste Paasdag is in volle gang en de kans is groot dat je al flink wat paaseitjes achter de kiezen hebt. 'Flink wat', inderdaad. Want we weten allemaal dat als je er eentje neemt, de tweede, derde... twintigste er ook aan zitten te komen. Paaseitje hier, chocoladefiguurtje daar... Hoe (on)gezond zijn onze favoriete paassnacks nou eigenlijk? 

Je bent niet de enige die vindt dat paaseitjes naar meer smaken: uit onderzoek van HEMA bleek eerder al dat zeker vier op de vijf Nederlanders gek is op chocolade eitjes en dat we er tijdens de paasdagen gemiddeld (per persoon!) 47 paaseitjes wegwerken. Maar hoeveel calorieën zitten er nu eigenlijk in de kleine suikerbommetjes? Dat verschilt per smaak: 

Paaseitjes

-    Melkchocolade: 45 kcal 
-    Witte chocolade: 45 kcal
-    Pure chocolade: 40 kcal
-    Praline vulling: 52 kcal 
-    Likeur vulling: 37 kcal 

Paasfiguren 

Naast paaseitjes zijn ook paasfiguren in trek. Bij elke chocolaterie pronkt er wel zo'n chocoladekunstwerk in de winkel. Maar het aantal calorieën liegt er niet om: een middelgroot melkchocolade figuur is goed voor ongeveer 800 calorieën, de grote variant bevat maar liefst 1100 calorieën.

Ter vergelijking: dat staat gelijk aan een groot Big Mac menu met frietsaus. Wil je niet zoveel calorieën binnenkrijgen, maar toch snoepen? Ga dan voor een paasschuimpje. Eén schuimpje bevat ongeveer 18 calorieën. Twee schuimpjes staan gelijk aan één (likeur)paaseitje. 

Paasstol 

Tijdens Pasen kan een paasstol niet ontbreken. Eén plakje paasstol met amandelspijs bevat ongeveer 120 calorieën. Denk daar een flinke laag roomboter bij en je tikt zo de 150 calorieën aan. Dat staat bijna gelijk aan een Mars-ijsje. Ach, het is maar één keer per jaar Pasen. Tijdens de feestdagen mag je best een beetje cheaten, toch? En misschien doe je het zo iets bewuster. Hoe dan ook: geniet ervan!