Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Wimpers
Foto: Hollandse Hoogte | EyeEm Mobile GmbH
Hoe zit het nu echt met?

Hoe zit het nu echt met... wimperserum?
Pokon voor je wimpers!

Ismay Gijsen

I

In no time langere, echte wimpers. Dus niet nep. Wimperextensions hebben er een geduchte concurrentie bij. De nieuwe wimpertrend waar beautybloggers en cosmeticaliefhebbers momenteel bij zweren: het wimperserum!

Er zijn een hoop verschillende wimperserums. Van zeer betaalbaar - rond een tientje - tot zeer prijzig. En zelfs de hele betaalbare variant zou al een echt wondermiddel zijn.

Langer in haarzakje 

Het serum claimt dat je wimpers niet alleen langer worden maar ook dikker en steviger. Het bevat bimatoprost waardoor je wimpers groeien, hyaluronzuur dat de wimpers hydrateert en hun oppervlak gladder maakt én B5 waardoor je wimpers sterker en elastischer worden.

Marie-José Putman, eigenaresse van beautysalon MJ Amsterdam, zet wimperextensions en verkoopt het bekende wimperserum-merk RevitaLash. Ze vertelt hoe het komt dat je wimpers groeien door een wimperserum: "Een wimperserum zorgt ervoor dat je wimperhaar langer in het haarzakje blijft zitten.

Haarcyclus 

Om de zoveel weken heb je een haarcyclus; je natuurlijke haarwimpers vallen uit en je krijgt een nieuw haartje ervoor in de plaats. Als  het haartje langer in het haarzakje blijft zitten dan groeit het door tot het maximale.

De eerste paar dagen moet je het goedje dagelijks gebruiken en daarna gebruik je het een paar keer in de week. Je moet het blijven gebruiken, wil je je lange wimpers behouden. Wat het op de lange termijn doet, is nog niet helemaal bekend. Wat ik wel weet is dat het werkt."

Wimperextensions

Marie-José merkt dat er een run is op de betaalbare versie van een tientje. "Het serum van RevitaLash is 80 euro, ik merk in de verkoop dat er steeds meer mensen kiezen voor de goedkope variant.

Het is voor sommigen een optie om dit te gebruiken in plaats van wimperextentions. Wimperextentions zijn prachtig, maar het kan veel gedoe zijn. Je moet het goed bijhouden terwijl het serum een kwestie is van smeren. Het oogt ook veel natuurlijker."