Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte
Horoscopen

2017: Het jaar van
het Rad van Fortuin

astrologe

Nathalie Kriek

D

Dit jaar, 2017, is volgens de numerologie in de tarot een 10-jaar (2017 = 2 + 0 + 1 + 7 = 10). Dat betekent dat de tiende kaart in de tarot - in dit geval het Rad van Fortuin - de sfeer bepaalt en zijn invloed uitoefent op vriendschap, liefde, financiën, werk en welzijn. Wat is herkenbaar voor jou? 

SYMBOLIEK

Het Rad laat ons zien dat het leven soms hetzelfde werkt als het Rad van Fortuin. Het leven is soms een risico durven nemen, en soms erop hopen dat het Rad (het ‘Lot’) op precies het goede moment stopt met draaien, zodat je geluk hebt. Maar wat ook heel belangrijk is, is juist niet af te wachten wat het Lot ons brengt, maar het lot zelf te bepalen!

Houd zelf het heft in handen. Wacht niet af waar het Rad stopt met draaien, maar durf er zelf op een juist moment vanaf te springen om jouw eigen geluk te bepalen en hiermee jouw eigen Lot een handje te helpen, voordat je jaar in jaar uit met het Rad in hetzelfde kringetje meedraait!

ALGEMEEN ADVIES VOOR 2017:

Het is heel belangrijk voor je dat je uit het kringetje durft te stappen waarin je al zolang rondloopt. Ben je niet helemaal tevreden over de huidige gang van zaken, maar heb je het geaccepteerd? Vraag je je dan nog eens af waarom. Waarom zou je je ergens bij neerleggen terwijl je je er niet echt goed bij voelt? Als het je niet gelukkig maakt?

2017 is een goed moment om op het juiste moment van het ronddraaiende Rad af te springen en een nieuwe weg in te slaan! Je kunt ook een spontane, plotselinge verandering verwachten, die misschien in eerste instantie een kleine achteruitgang met zich mee lijkt te brengen, maar uiteindelijk toch voordelig lijkt uit te pakken omdat het je een nieuwe kans biedt. Je boekt succes indien je jouw kansen durft te grijpen en al helemaal als je deze zelf durft te creëren! 

JIJ

Op persoonlijk vlak dien je meer eigenschappen van het Rad van Fortuin aan te nemen, je meer als het Rad te gedragen en te doen zoals het Rad doet. Laat succes niet afhangen van toeval, maar werk er zelf naartoe! Soms kun je steeds in hetzelfde kringetje rond blijven draaien maar toch telkens weer dezelfde fouten maken. Leer hiervan, neem zo nu en dan een risico en bepaal jouw eígen lot! Wacht niet af, denk niet: het is nu eenmaal zo. Berust niet in het Lot, maar bepaal het lot zelf, want het kan! En zeker in 2017. Word wakker en onderneem actie!

STRUIKELBLOKKEN

Heb je je les geleerd? Blijf dan evengoed alert. Denk niet, als je een risico hebt durven nemen, dat het nu wel goed moet (blijven) gaan. Word niet gemakzuchtig maar blijf waakzaam, omdat zich zomaar spontaan uit het niets een nieuwe kans voor kan doen. Het Rad is immers de kaart van grote (positieve!) veranderingen, zelfs als deze in eerste instantie wat verwarring veroorzaken. Sla ook niet zomaar een aanbod af; je zou wel eens een prachtige kans kunnen laten liggen!

WELZIJN

Veel drinken is altijd goed voor je welzijn. Voor je hersenen, je nieren, je huid, etc. Je lever heeft vele taken te verrichten en je maakt het makkelijker wanneer je je vochtgehalte op peil houdt door veel water en thee zonder suiker te drinken. 

CARRIÈRE

2017 is een prachtig jaar om oude patronen en sleur te doorbreken. Probeer ook gerust eens nieuwe ideeën uit! Volg desnoods een cursus die je vooruit zou kunnen brengen, vraag een gesprek aan met je leidinggevende of bespreek bepaalde dingen met je collega’s. Kijk desnoods uit naar een andere baan als je het op je werk niet meer naar je zin hebt.

Het Rad van Fortuin staat meestal voor het accepteren van de dingen ‘omdat ze nu eenmaal zo zijn’ en het idee dat de situatie niet veranderd kan worden. Maar niets is minder waar. Het Lot bepaalt niet hoe je jouw leven indeelt, dat doe je zelf! 

FINANCIËN

Het jaar 2017 is geen verkeerd moment om een bezoekje aan de bank te brengen en je te laten adviseren met betrekking tot spaarregelingen of het openen van een nieuwe bank/girorekening. Heb je een goed idee? Informeer op subtiele wijze rond (zonder direct aan iedereen te vertellen wat je plan is in verband met mogelijke creatieve diefstal) of jouw idee al bestaat.

VRIENDSCHAPPEN/LIEFDE

Maak van je hart geen moordkuil! Het komt zo vaak voor dat vrienden of geliefden elkaar niet durven vertellen wat hen niet bevalt aan de ander. De irritaties lopen steeds meer op, tot uiteindelijk de bom barst. Tijdens een onbenullig meningsverschil wordt dan in één keer de hele bak ellende naar buiten gegooid en volgt het ene verwijt na het andere. Zodra iets je niet bevalt aan de ander, breng het dan op een rustige manier ter sprake. (En vooral niet tijdens een meningsverschil of ruzie!) Er samen in alle rust over praten is beter dan je frustraties over de desbetreffende persoon bij derden neer te leggen, want daarmee los je het probleem niet op.

Mocht dit eerlijke gesprek het einde van de vriendschap of relatie betekenen, bedenk je dan dat dit misschien wel beter is dan nog zo tig jaar doorgaan met daarbij alle ergernissen en irritaties die niet uitgesproken kunnen worden... Wat wel héél belangrijk is: kijk ook naar jouw eigen gedrag en manier van denken! Durf eerlijk tegen en over jezelf te zijn en durf ook jouw eigen fouten toe te geven tijdens je gesprek met de ander.

EYEOPENER VAN HET JAAR

Het heft in eigen hand nemen en een heel andere weg in slaan is iets anders dan afwachten wat er op je pad komt en dan alsnog actie ondernemen.

SPREUK VAN HET JAAR

Bekijk eens of bepaalde gebeurtenissen in je leven  werkelijk negatief zijn of dat jij deze zelf als negatief ervaart. Of... hier zelf een negatieve wending aan geeft.

ONTHOUDEN

  • Kom je beloftes na en beloof niet meer dan je kunt waarmaken.
  • Durf zelf de sleur te doorbreken. 
  • Leer van je fouten, stop met het rondlopen ‘in een kringetje’. Op deze manier kom je nooit vooruit.

DOEN

  • Durf zelf nieuwe deuren te openen
  • Sta open voor veranderingen
  • Durf het heft in handen te nemen
  • Sla een andere weg in
  • Wacht niet af, maar onderneem zelf actie