Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Vrouw in de ondergaande zon
Foto: EyeEm Mobile GmbH | Hollandse Hoogte
Horoscopen

De Kreeft:
Beschermend, dromerig en zonaanbidder pur sang

Redactie VROUW

D

Dit is de maand van de Kreeft; een mooi moment om haar in de spotlights te zetten. Hoe is zij als moeder, dochter en zus? En hoe gedraagt de Kreeft zich op het werk of als vakantieganger? We doken in haar karakter.

Als moeder

Een Kreeft als moeder, of heb je als Kreeft zelf kinderen? Dan merk je dat je ietwat te beschermend bent voor je kroost. Als de dingen niet gaan zoals de Kreeft wil, raakt ze vrij snel in paniek. Maar flink straffen als zoon- of dochterlief iets geks uithaalt? Dat zit er niet in. Liever praat ze het rustig uit om de vrede te bewaren. Als de Kreeft bij uitzondering dan tóch besluit om ze op hun donder te geven, dan is ze daar ook heel streng in. Reken maar op een aardige tijd huisarrest. Kreeftenmoeders hebben er moeite mee om hun kinderen los te laten. Laat ze de wereld zelf ontdekken en geniet van de tijd dat ze nog lekker thuis zijn.

Als dochter

Een Kreeft als dochter is iemand die enorm op haar ouders leunt en lang afhankelijk is (gelukkig voor jou wordt dat loslaten dus nog even uitgesteld, Kreeftmams!). Ze heeft er ook geen probleem mee om op haar ouders af te stappen als ze advies of hulp nodig heeft. Alles in haar eentje oplossen is niks voor haar. De kreeftdochter heeft namelijk een grote behoefte aan leiding en veiligheid. En daar kan ze thuis natuurlijk altijd op rekenen. 

Als zus

Met een Kreeft als zus mag je best in je handjes knijpen, want heftige ruzie en elkaar de kop inslaan komt eigenlijk bijna nooit voor. Ze is niet competitief ingesteld en trekt zich vaak terug in haar kamer. Een territorium afbaken in huis is voor een Kreeftzus helemaal niet nodig. Ze geeft ontzettend veel om haar broertjes en zusjes. Zijn ze jonger dan zij? Dan komt dat beschermde aspect van haar karakter weer naar boven. Maar ze is natuurlijk niet helemaal een braaf engeltje, ook de Kreeft schiet wel eens uit haar slof. Soms neemt ze grapjes iets te letterlijk. Zoek dan maar beter dekking.

Als collega

Vaak dromerig, een beetje gevoelig... Jep, de Kreeftcollega leeft soms een beetje in haar eigen wereld. Dat is niet per definitie verkeerd: zo komen vaak de beste ideeën bij haar bovendrijven. Ondanks dat ze zich vrij snel aangevallen voelt, is ze in het  algemeen heel sympathiek naar collega’s. De Kreeft is er eentje waar je op kunt bouwen. 

Als reisgenoot

De Kreeft is dol op familievakanties of memorabele reizen maken met vrienden. Aan gezelligheid geen gebrek, zolang ze maar een plekje heeft om zich af en toe even terug te trekken van alle drukte. Zo kan ze haar batterij weer opladen. Als midzomer-teken is de Kreeft, hoe kan het ook anders, een zonaanbidder pur sang. Wel wisselt ze het graag af met schaduw, gras en bomen. Alles met mate, nietwaar Kreeft?

Met dank aan astrologe Nathalie Kriek.